ONTWERPBESTEMMINGSPLAN “Circusterrein Wageningen.”

Logo Wageningen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wageningen maken bekend dat met ingang van 7 december 2017 het ontwerpbestemmingsplan “Circusterrein Wageningen” ter inzage ligt.

Inhoud en begrenzing bestemmingsplan

Binnen de gemeente Wageningen is er jaarlijks een circus. Dit circus vindt plaats op een terrein tussen de Ritzema Bosweg, Bosrandweg, Englaan en Belmontelaan. Op het terrein mag volgens het ter plekke geldende bestemmingsplan “Wageningen, 2e herziening” een circus plaatsvinden, maximaal éénmaal per kalenderjaar en met een duur van maximaal 7 aaneengesloten dagen (inclusief opbouwen en afbreken). Deze maximumtermijn van 7 aaneengesloten dagen is vanwege het opbouwen en afbreken onvoldoende gebleken. Een termijn van maximaal 10 dagen aaneengesloten is gewenst.

In het verleden werd ditzelfde terrein gebruikt voor de stalling van salonwagens van de kermisattracties op de kermis, die eveneens éénmaal per kalenderjaar plaatsvindt. De afgelopen jaren werd hiervoor een terrein gebruikt nabij het Future Center Wageningen. De wens is om de locatie Ritzema Bosweg, Bosrandweg, Englaan en Belmontelaan weer te kunnen gebruiken voor het stallen van salonwagens van de kermisattracties. Ook hiervoor geldt dat de termijn van maximaal 10 aangesloten dagen gewenst is.

Met dit ontwerpbestemmingsplan worden deze activiteiten planologisch mogelijk gemaakt.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 7 december 2017 gedurende zes weken (tot en met 17 januari 2018) ter inzage bij Publiekszaken, Markt 22. Publiekszaken is op woensdagochtend geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur en op vrijdagmiddag van 12.30 uur tot 19.00 uur. De stukken kunnen ook op afspraak worden ingezien tussen 8.30 uur en 16.00 uur. Via de gemeentelijke website (www.wageningen.nl) kunt u een afspraak maken.

Website

Het ontwerpbestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via de website van de gemeente Wageningen (www.wageningen.nl/bestemmingsplannen). Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0289.0072Circusterrein-ONT1.

Reageren

Tot en met 17 januari 2018 kan iedereen zijn of haar zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan naar keuze schriftelijk of mondeling indienen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Circusterreinsturen naar de raad van de gemeente Wageningen, postbus 1, 6700 AA Wageningen. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw M. Aberson-Vlassenrood van de concernafdeling Ruimte, telefoonnummer (0317) – 492 752.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over het indienen van zienswijzen of het plan, kunt u contact opnemen met Publiekszaken, telefoonnummer (0317) – 492 400.

Naar boven