Vastgesteld gewijzigd bestemmingsplan Parapluherziening geluid Aan de Noord Alblasserdam

Logo Alblasserdam

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) het bestemmingsplan Parapluherziening geluid Aan de Noord Alblasserdam, nummer bestand NL.IMRO.0482.herz01aandeNoord‐3001op 24 januari 2017 door de gemeenteraad gewijzigd is vastgesteld.

De Parapluherziening geluid Aan de Noord Alblasserdam is een partiële herziening voor de bestemmingsplannen Herstelplan Alblasserdam en Nieuwland Parc 520. Met de herziening wordt enerzijds de geluidruimteverdeling vastgelegd in een bestemmingsplan. Anderzijds is de geluidruimteverdeling geactualiseerd. Verder is de ligging van de wettelijke geluidzone op enkele plaatsen herzien en wordt het gebied tussen de Hoogendijk en de Grote beer gedezoneerd.

Het industrieterrein Aan de Noord is gelegen in de gemeenten Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht en Papendrecht. Het industrieterrein wordt vanuit de Wet geluidhinder aangemerkt als een gezoneerd industrieterrein. De gemeente Alblasserdam is zonebeheerder.

De geluidruimteverdeling voor het industrieterrein Aan de Noord is in 2010 vastgelegd in het zonebeheerplan Industrieterrein Aan de Noord. De juridische status van zonebeheerplannen is beperkt gebleken, zodat het vastleggen van geluidruimte in een bestemmingsplan noodzakelijk is. De Parapluherziening voorziet hierin. De geluidrechten van bedrijven zijn gerespecteerd. In de betrokken gemeenten worden tegelijkertijd parapluherzieningen voor het aspect geluid in procedure gebracht.

Bij de vaststelling heeft de raad aanpassingen in de bijlagen bij de toelichting en regels aangebracht. Het gaat hierbij om een ontbrekend toetspunt en een ontbrekend kaartje met toetspunten.

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt van 16 februari tot en met 9 maart 2017 ter inzage in het gemeentehuis. De stukken kunnen tijdens openingstijden op werkdagen worden ingezien in de kamer van de OZHZ of op afspraak (telefoonnummer 14078). De stukken kunnen ook op www.ruimtelijkeplannen.nl of op de gemeentelijke website (www.alblasserdam.nl) worden ingezien.

Een belanghebbende kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gedurende deze termijn kan beroep ingesteld worden door:

  • -

    een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • -

    een belanghebbende die niet verweten kan worden dat hij/zij niet op tijd een zienswijze heeft ingediend;

  • -

    een belanghebbende, tegen de gedeelten van het bestemmingsplan die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd zijn vastgesteld.

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening kan worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Voor meer informatie over de hoogte hiervan kunt u contact opnemen met de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Alblasserdam februari 2017,

Naar boven