Ontwerp“Partiële en correctieve herziening bestemmingsplan Buitengebied 2012”

Logo Kollumerland en Nieuwkruisland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Kollumerland c.a. maken bekend dat het ontwerp “Partiële en correctieve herziening bestemmingsplan Buitengebied 2012” en de Nota van inspraak en overleg partiële en correctieve herziening bestemmingsplan Buitengebied 2012 vanaf 9 februari 2017 ter inzage ligt.

Met de vaststelling van het bestemmingsplan Buitengebied 2012 is voorzien in de actualisering en samenvoeging van diverse bestemmingsplannen welke voor het buitengebied van toepassing waren. Op een aantal onderdelen zowel in de regels als op de verbeelding moet een kwaliteitsslag worden gemaakt. Deze kwaliteitsslag wordt met voorliggende herziening gemaakt. Deze herziening voorziet in het volgende:

  • -

    De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft in haar uitspraak van 12 november 2014 de bestemming voor de percelen Foarwei 251 te Kollumerzwaag, Swartewei 4 te Oudwoude en Wester Nieuwkruisland 15 te Kollumerpomp vernietigd. De herziening voorziet onder andere in een juridisch-planologische verwerking van deze uitspraak;

  • -

    Een herstelslag van onvolkomenheden;

  • -

    Verwerken van nieuw beleid;

  • -

    Verwerken van projecten en vergunningen in afwijking van het vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied 2012.

De wijzigingen zijn als bijlage bij de Toelichting van het bestemmingsplan opgenomen.

Nota van inspraak en overleg

In deze Nota is een overzicht van inspraak- en overlegreacties op het voorontwerp “Partiële en correctieve herziening bestemmingsplan Buitengebied 2012” en de beantwoording hierop opgenomen. Het bestemmingsplan is naar aanleiding van de ontvangen reacties en ambtshalve wijzigingen gewijzigd. De Nota is in de toelichting van het ontwerp “Partiële en correctieve herziening bestemmingsplan Buitengebied 2012” opgenomen.

Reageren

Het ontwerpbestemmingsplan en de nota van inspraak en overleg liggen vanaf 9 februari 2017 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. De stukken kunnen worden ingezien in het gemeentehuis, Van Limburg Stirumweg 18 te Kollum, tijdens openingstijden. Het ontwerpbestemmingsplan en de Nota van inspraak en overleg zijn te raadplegen op het webadres http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0079.PChBg15-Ow01 Tevens zijn de stukken te vinden op de gemeentelijke website, www.kollumerland.nl, bij informatie over Wonen en leven – Wonen en omgeving - Ruimtelijke plannen. Gedurende de termijn van ter inzage legging kan een ieder bij voorkeur schriftelijk een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA Kollum. Voor inhoudelijke vragen, het inzien van het plan buiten openingstijden of  het mondeling indienen van een zienswijze, kunt u contact opnemen met de afdeling Dorpen & Wijken, telefoon 0519-298888. Afspraken zullen plaatsvinden in het gemeentehuis van de gemeente Dongeradeel, Koningstraat 13  9101 LP Dokkum.

Naar boven