Herziening van het bestemmingsplan “Buitengebied OMMA”

Logo Utrechtse Heuvelrug

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 12 oktober 2017 het bestemmingsplan Buitengebied OMMA op onderdelen heeft herzien (identificatienummer: NL.IMRO.1581.bpUHRommabuitengeb-va03). Het herziene vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen voor iedereen ter inzage met ingang van 8 december 2017 tot en met 19 januari 2018.

Wat houdt de herziening van het bestemmingsplan in?

Met de herziening van het bestemmingsplan zijn enkele gebreken in het plan hersteld, zijn enkele nieuwe ontwikkelingen meegenomen en enkele verschrijvingen verholpen. De belangrijkste wijzigingen betreffen:

  • -

    Het aanbrengen van een koppeling tussen verleende NB-wetvergunningen en de regels voor twee agrarisch bedrijven, respectievelijk het bedrijf op Griftdijk 5 te Maarsbergen en op Lekdijk 25 te Amerongen;

  • -

    Het alsnog opnemen van een woonbestemming voor een woning gelegen aan de Bergweg 13 te Amerongen;

  • -

    Het juist opnemen van de locatie van een recreatiewoning op Altena 6a te Maarsbergen;

  • -

    Het wijzigen van de woonbestemming op Bergweg 16a, b en c te Amerongen naar een bestemming Natuur;

  • -

    Het verwijderen van de aanduiding intensieve veehouderij en toestaan van het houden van 24 paarden op het agrarisch perceel Scherpenzeelseweg 46 te Maarsbergen;

  • -

    Het weer terug brengen van een maatschappelijke bestemming op het adres Valkenheide 21c te Maarsbergen;

  • -

    De aanduidingen volkstuin en speelvoorzieningen te verwisselen op een locatie aan de Bergweg te Amerongen.

Hoe kunt u het herziene bestemmingsplan inzien of raadplegen?

Een geconsolideerde versie van het bestemmingsplan is binnen de genoemde termijn digitaal raadpleegbaar en beschikbaar via de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ga naar www.heuvelrug.nl/terinzage.

U kunt het plan ook inzien in het Publiekscentrum, Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2 in Doorn en in de bibliotheken van Amerongen en Maarn en in de Merseberchschool in Maarsbergen en basisschool De Wegwijzer in Overberg.

Hoe kunt u reageren?

Met ingang van 9 december 2017 tot en met 19 januari 2018 kan beroep worden ingesteld tegen de herziene onderdelen door degene die belanghebbende zijn bij een of meerdere van de onderdelen die zijn herzien.

Beroep kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde Afdeling. Wij wijzen u erop dat er bij het instellen van beroep c.q. het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening griffierechten zijn verschuldigd. U kunt deze griffierechten vinden op www.raadvanstate.nl.

Inwerkingtreden van de herziene onderdelen van het bestemmingsplan

Het besluit treedt in werking één dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven