Harkema – De Wide Pet Zuid (ontwerpbestemmingsplan en ontwerpomgevingsvergunningen)

Logo Achtkarspelen

Inleiding

Het bestemmingsplan Harkema – De Wide Pet Zuid geeft een regeling voor de bouw van negen woningen ten zuidwesten van de Wide Pet te Harkema. Hiervoor wordt tevens een nieuwe ontsluitingsweg aangelegd vanaf de Wide Pet en de Feanbaas. Voor het plangebied wordt ook een nieuw, passend welstandskader vastgesteld (gebiedsnummer 10, individuele bouw). Voor de bouw van de woningen moeten omgevingsvergunningen worden verleend.

Coördinatie

De coördinatieverordening van de gemeente Achtkarspelen maakt het mogelijk om een bestemmingsplan en een daarmee samenhangende omgevingsvergunning gecoördineerd te behandelen. Dit betekent dat voor een aanvraag omgevingsvergunning dezelfde procedure wordt gevolgd als voor het bestemmingsplan.

Voor drie van de negen woningen in dit plan is al een aanvraag om omgevingsvergunning ingediend (dossiernummers 20170363, 20170364 en 20170414). De aanvragers hebben aangegeven voorkeur te hebben voor een gecoördineerde behandeling. Deze drie ontwerpomgevingsvergunningen liggen daarom gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Ter inzage

Vanaf 7 december 2017 tot en met 17 januari 2018 liggen het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunningen ter inzage.  

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning kunt u inzien:

- in het klantcontactcentrum tijdens de openingstijden van het gemeentehuis;

- via onze website www.achtkarspelen.nl/plannen.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl (planID NL.IMRO.0059.BPHaWidePetZuid-ON01).

Zienswijzen

Tot en met 17 januari 2018 kunt u uw ziens­wijze kenbaar maken. Geef daarbij aan op welk ontwerpbesluit uw zienswijze betrekking heeft; op het ontwerpbestemmingsplan of op de ontwerpomgevingsvergunning(en). Een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan wordt door de gemeenteraad behandeld, een zienswijze op een ontwerpomgevingsvergunning door het college van burgemeester en wethouders.

U kunt een brief of e-mail sturen of een afspraak maken voor een mondelinge zienswijze. Uw brief of e-mail moet voorzien zijn van uw naam, adres en woonplaats en een motivering van uw zienswijze.

Brief: Een zienswijze per brief kunt u sturen naar de gemeente Achtkarspelen, Postbus 2, 9285 ZV Buitenpost.

E-mail: Een zienswijze per e-mail kunt u mailen naar gemeente@achtkarspelen.nl 

Mondeling: Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken voor 22 december 2017.

Meer informatie

Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hanneke Planting van de afdeling Ontwikkeling, via het algemene nummer 14 0511.

Buitenpost, 6 december 2017

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen,

G. Gerbrandy, burgemeester

mr. drs. E.H.C. van der Laan, secretaris

Naar boven