Besluit omgevingsvergunning ‘het oprichten van een bedrijfswoning’ aan de Elburgerweg105 in Nunspeet

Logo Nunspeet

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nunspeet maken bekend dat zij hebben besloten een omgevingsvergunning te verlenen aan een afwijking van het geldende bestemmingsplan voor het oprichten van een bedrijfswoning aan de Elburgerweg 105 in Nunspeet. (kenmerk HZ 2017-1380). Deze omgevingsvergunning is voorbereid volgens de uitgebreide procedure zoals bedoeld in artikel 3.4 van de Awb. Het gaat hier om een uitgebreide procedure in verband met het afwijken van het bestemmingsplan. De omgevingsvergunning bevat een ‘projectafwijkingsbesluit’ als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a, sub 3 van de Wabo.

Met ingang van woensdag 6 december 2017 ligt in het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis van Nunspeet gedurende zes weken voor eenieder de omgevingsvergunning en de daarbij behorende stukken ter inzage. De stukken zijn ook te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0302.OV00033-vg01).

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit beroep worden ingesteld bij de rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem, telefoonnummer (026) 359 20 00. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend, dan wel door een belanghebbende aan wie niet kan worden verweten dat hij/zij niet tijdig een zienswijze heeft ingediend. Het indienen van een beroepschrift stelt de werking van dit besluit niet uit. Als er gelet op de belangen van een belanghebbende spoed is vereist, bestaat de mogelijkheid om na indiening van een beroepschrift een voorlopige voorziening aan te vragen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer W. van Dijk van de afdeling Bouw en Milieu via doorkiesnummer (0341) 25 99 11.

Vaststelling Hogere grenswaarde Wet geluidhinder Elburgerweg 105

Burgemeester en wethouders hebben de hogere grenswaarde, zoals bedoeld in de Wet geluidhinder vastgesteld voor een nieuwe woning aan de Elburgerweg 105 in Nunspeet.

In het kader van deze procedure is een akoestisch onderzoek gedaan naar de geluidbelasting (ten gevolge van wegverkeerslawaai) ter plaatse van nieuwe woning. Daaruit bleek dat niet aan de wettelijke grenswaarde kon worden voldaan zoals deze in de Wet geluidhinder is vastgesteld. Hiervoor is een ontwerpbesluit hogere grenswaarden opgesteld. Tegen het ontwerpbesluit dat met ingang van 11 oktober 2017 gedurende zes weken ter inzage is gelegd is geen zienswijze ontvangen. Het besluit tot vaststelling hogere grenswaarden is nu vastgesteld.

De definitieve besluiten en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf woensdag 6 november 2017 ter inzage.

Beroep

Vaste jurisprudentie wijst uit dat voor het instellen van beroep alleen diegenen als belanghebbenden in de zin van de Wet geluidhinder worden aangemerkt die een bijzondere en rechtens te erkennen relatie hebben tot het object waarop het besluit betrekking heeft. Mocht u ondanks deze beperking toch beroep willen instellen, dan geldt daarvoor de volgende procedure.

Tegen dit besluit kunt u beroep instellen. Dit doet u door een beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, telefoonnummer (070) 426 44 26. Het beroepschrift moet binnen zes weken met ingang van de dag na de dag waarop de beschikking ter inzage is gelegd bij de Raad van State zijn ontvangen. Het beroepschrift moet ondertekend zijn en ten minste bevatten:

  • uw naam en adres;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit en

  • de gronden van het beroepschrift.

Daarnaast moet u een afschrift van dit besluit bijvoegen.

Door het instellen van beroep wordt dit besluit niet geschorst. Als u een beroepschrift hebt ingediend en niet wilt wachten op de uitspraak van de rechter, moet u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Wij verzoeken u ons op de hoogte te stellen van het instellen van beroep en/of het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening.

Naar boven