Wijzigingsbesluit Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging NZa

De Nederlandse Zorgautoriteit,

Gelet op afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 11 van het Bestuursreglement van de Nederlandse Zorgautoriteit;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging NZa wordt gewijzigd als volgt:

A

Artikel 6, derde lid, vervalt.

B

In artikel 8, tweede lid, vervalt de zinsnede ‘beschikkingen tot het aanstellen van unitmanagers, het vaststellen van beoordelingen van unitmanagers en de daaruit voortvloeiende besluiten, het bevorderen van unitmanagers, het aanstellen en bevorderen van personeel in salarisschaal 14 of hoger,’.

C

In Bijlage 1., onder 3, worden in de eerste alinea, de tweede en derde zin geschrapt.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 januari 2018.

Utrecht, 28 november 2017

Nederlandse Zorgautoriteit M.J. Kaljouw voorzitter Raad van Bestuur

TOELICHTING BIJ HET WIJZIGINGSBESLUIT VAN HET BESLUIT ORGANISATIE, MANDAAT, VOLMACHT EN MACHTIGING NZA

De Raad van Bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft op 28 november 2017 besloten tot aanpassing van het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging NZa (hierna: Mandaatbesluit).

Artikelsgewijze toelichting

Artikel I, onderdelen A en C

In zowel artikel 6 als in de toelichting in Bijlage 1. bij het Mandaatbesluit, is de passage geschrapt waarin was toegelicht dat de portefeuillehouder Informatie en Bedrijfsvoering (I&B) ten aanzien van zijn aandachtsgebied dezelfde bevoegdheden heeft als een directeur.

Vanaf januari 2016 is de directie I&B aangestuurd door een lid van de Raad van Bestuur, zonder tussenkomst van een directeur. Omdat de directie I&B weer een directeur heeft, zijn de bovengenoemde aanpassingen doorgevoerd.

Artikel I, onderdeel B

In het huidige Mandaatbesluit is opgenomen dat de Raad van Bestuur beschikkingen neemt tot het aanstellen van unitmanagers, het vaststellen van beoordelingen van unitmanagers en de daaruit voortvloeiende besluiten, het bevorderen van unitmanagers en het aanstellen en bevorderen van personeel in salarisschaal 14 of hoger. De Raad van Bestuur van de NZa heeft besloten dat deze bevoegdheden met ingang van 1 januari 2018 op directeurenniveau zullen worden belegd. Dit is in lijn met het uitgangspunt van integraal management. Deze beschikkingen zullen altijd worden genomen in afstemming met de betreffende portefeuillehouder binnen de Raad van Bestuur.

De integrale tekst van het Mandaatbesluit NZa (en de gewijzigde bijlage die bij het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging behoort), zijn te vinden op de website van de NZa: www.nza.nl.

Naar boven