Vastgesteld bestemmingsplan Groenloseweg 1 en besluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai

Logo Winterswijk

 

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Winterswijk in de vergadering van 23 november 2017 het bestemmingsplan Groenloseweg 1 gewijzigd heeft vastgesteld.

Het betreft een herziening van het bestemmingsplan “Kom Winterswijk 2011”.

 

Op 24 oktober 2017 hebben burgemeester en wethouders een hogere grenswaarde wegverkeerlawaai voor het nieuw te bouwen woongebouw op genoemd perceel vastgesteld.

 

Doel en ligging

Het plangebied ligt in de bebouwde kom van de kern Winterswijk. Dit bestemmingsplan wijzigt de bestemming wonen (zonder bouwvlak) van het perceel Groenloseweg 1 en maakt een woongebouw (aanbouw) met twee wooneenheden en een ondergrondse parkeerkelder ten behoeve van de nieuwe en bestaande wooneenheden mogelijk. De entree van de parkeerkelder is gesitueerd aan de zijde Wilhelminastraat. De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Het betreft de volgende ambtshalve wijzigingen:

  • 1.

    Op de verbeelding is, ter hoogte van de verbinding tussen de orangerie en het hoofdgebouw, het bouwvlak verkleind en daarmee de gevellijn teruggelegd;

  • 2.

    Op de verbeelding is de functieaanduiding ‘parkeergarage’ (pg) vergroot.

 

Vanwege een overschrijding van de voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerslawaai van de Groenloseweg is voor de voorgevel van het woongebouw door het college een besluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai vastgesteld.

 

 

Waar ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van woensdag 6 december 2017 gedurende zes weken ter inzage bij de receptie van het gemeentekantoor, Stationsstraat 25. Het plan is ook digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0294.BP1512SGGROENLOWG1-VA01

 

  • 1.

    Beroep

  • 2.

    Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze in te dienen, of;

  • 3.

    Alle belanghebbenden, tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het bestemmingsplan heeft aangebracht.

 

Het beroepschrift kunt u sturen naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

 

 

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op donderdag 18 januari 2018. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt dit besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven