Ontwerpbestemmingsplan ‘Parapluregeling Parkeren’

Logo Neder-Betuwe

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe maken bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het ontwerp van het bestemmingsplan “Parapluregeling Parkeren” ter inzage ligt.

In 2014 zijn de Woningwet en het Besluit ruimtelijke ordening gewijzigd, waardoor parkeernormen voortaan in bestemmingsplannen dienen te worden verankerd. De bestaande bestemmingsplannen (die tot en met 29 november 2014 in werking zijn getreden) dienen uiterlijk 1 juli 2018 te zijn aangepast aan de gewijzigde regelgeving, waarbij een koppeling gelegd wordt met de meest recente gemeentelijke nota met parkeernormen daarin door middel van een verwijzing in de regels. Het bestemmingsplan ‘Parapluregeling Parkeren’ voorziet in deze koppeling.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage van 14 december 2017 t/m 24 januari 2018 bij het bij het Omgevingsloket van de afdeling Fysieke Pijler in het gemeentehuis, Burgemeester Lodderstraat 20 te Opheusden. Het ontwerpbestemmingsplan is ook raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1740.BP17006-ont1.  en op de gemeentelijke website www.nederbetuwe.nl onder Gemeente - Bekendmakingen - 2017 - week 50 - Ruimtelijke Ontwikkeling - Ontwerpbestemmingsplan “Parapluregeling Parkeren“.

Schriftelijke of mondelinge zienswijzen over dit ontwerpbestemmingsplan kunnen door eenieder gedurende bovengenoemde termijn worden kenbaar gemaakt bij de gemeenteraad, t.a.v. de raadsgriffier, postbus 20, 4043 ZG Opheusden. Indien u uw zienswijze mondeling naar voren wilt brengen, dient u hiervoor vooraf telefonisch een afspraak te maken.

Opheusden, 13 december 2017

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe

Naar boven