Bestemmingsplannen

Logo Steenwijkerland

Vaststelling gewijzigd bestemmingsplan Giethoorn

 

De gemeenteraad van Steenwijkerland heeft op 17 oktober 2017 het bestemmingsplan Giethoorn gewijzigd vastgesteld. Het plan heeft betrekking op de hele kern Giethoorn en is bedoeld om de bestemmingsregelingen voor Giethoorn te actualiseren. Met dit nieuwe bestemmingsplan wordt vooral de huidige situatie vastgelegd en geldt er voor Giethoorn een eenduidig ruimtelijk beleid.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is door de gemeenteraad, mede naar aanleiding van de ingediende zienswijzen, een aantal wijzigingen doorgevoerd. Deze wijzigingen zijn concreet aangegeven in de bij het vastgestelde bestemmingsplan horende Nota van wijziging bestemmingsplan Giethoorn. Deze nota is gevoegd bij de ter inzage liggende stukken.

De stukken liggen van 6 december 2017 t/m 16 januari 2018 ter inzage in het gemeentehuis, Vendelweg 1 te Steenwijk (tijdens openingstijden). Daarnaast kunt u het bestemmingsplan raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.1708.Giethoorn-VA01.

De bestanden zijn beschikbaar op het webadres: http://212.78.207.19/B4E64E1D-E759-4FA1-AED2-697645A7EEEC/.

Reageren?

T/m 16 januari 2018 kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U moet dan wel tijdig een zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht of aantonen dat u daartoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest. Verder kan iedere belanghebbende beroep instellen tegen de wijzigingen van het bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan treedt in werking op17 januari 2018. Als u tijdig beroep heeft ingesteld, kunt u de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak vragen om een voorlopige voorziening te treffen. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven