Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet Geluidhinder Almere Poort Oost en Duin, ter inzage

Logo Almere

Burgemeester en wethouders maken bekend dat voor het gebied Almere Poort Oost en Duin een nieuw bestemmingsplan is voorbereid. Het ontwerp bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van donderdag 7 december 2017 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage (tot en met donderdag 18 januari 2018).

Wat houdt het plan in?

Het ontwerp bestemmingsplan Almere Poort Oost en Duin heeft betrekking op het gebied van Almere Duin en het gebied van Poort Oost, dit is Olympiakwartier-West (Zandpoort), Olympiakwartier-Oost (stadsdeelcentrum), Europakwartier Oost (het te ontwikkelen woongebied Stadstuinen), de bedrijventerreinen Hogekant en Lagekant en het gebied De Voortuin (gelegen nabij de A6).

Het concept ontwerp van dit bestemmingsplan heeft eerder, van 26 april 2017 tot en met 17 mei 2017 ter inzage gelegen en kon worden ingezien tijdens een inloopbijeenkomst op 9 mei 2017. In deze periode zijn veel reacties ontvangen die gedeeltelijk hebben geleid tot aanpassingen van het concept ontwerp bestemmingsplan. Tijdens de inloopavond van 14 november 2017 kon kennis worden genomen van het aangepaste ontwerp bestemmingsplan.

De gemeenteraad is geconsulteerd en heeft ingestemd met de ter inzage legging van het ontwerp bestemmingsplan.

Hoe kunt u reageren op het ontwerp bestemmingsplan ?

Van donderdag 7 december 2017 tot en met donderdag 18 januari 2018 kan een ieder schriftelijk (geen email) of mondeling zijn zienswijze op het ontwerp bestemmingsplan indienen.

U kunt uw zienswijze richten aan: de gemeenteraad van Almere, Postbus 200, 1300 AE Almere, o.v.v. ‘ontwerp bestemmingsplan Almere Poort Oost en Duin’. Het is ook mogelijk uw zienswijze mondeling in te dienen. In dat geval kunt u een afspraak maken via het secretariaat van DSO/ROM op telefoonnummer 14036 (vraag naar het secretariaat van de afdeling ROM).

Ontwerp besluit hogere w aarden Wet Geluidhinder

In sommige delen van het plangebied is het mogelijk om de voorkeurgrenswaarde uit de Wet Geluidhinder te overschrijden als wordt voldaan aan voorwaarden die in de regels van het bestemmingsplan zijn opgenomen. In het ontwerp besluit zijn de maximale hogere waarden aangegeven waarvoor toestemming kan worden verleend. Het ontwerp besluit is als bijlage bij de regels van het bestemmingsplan gevoegd.

Hoe kunt u reageren op het ontwerp besluit hogere waarden ?

Van donderdag 7 december 2017 tot en met donderdag 18 januari 2018 kunnen belanghebbenden zienswijzen op het ontwerp besluit hogere waarden indienen. U kunt u zienswijzen richten aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 200, 1300 AE Almere, o.v.v. ‘ontwerp besluit hogere waarden Poort Oost en Duin’.

Waar kunt u het plan inzien?

Het papieren bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage in het stadhuis, Stadhuisplein 1 bij de afdeling Burgerzaken. Vraag naar het bestemmingsplan bij een van de medewerkers van deze afdeling. U kunt een bestemmingsplan inzien op de volgende tijden:

maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur;

donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur.

Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u terecht bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis, Stadhuisplein 1. Hier kunt u alleen op afspraak terecht. U kunt een afspraak maken via www.almere.nl/afspraak of telefonisch op telefoonnummer 14036.

De digitale versie is in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0034.BP4ABCDEG01-on01

Het is mogelijk het plan op het stadhuis digitaal in te zien. Vraag hiernaar bij een van de medewerkers van de afdeling Burgerzaken.

De bestanden van het bestemmingsplan kunt u downloaden op: https://plannen.almere.nl/manifest.asp?PLAN=NL.IMRO.0034.BP4ABCDEG01-on01

Naar boven