Kennisgeving Wijzigingsplan Laaijekreekseweg

Logo Hellevoetsluis

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hellevoetsluis maken bekend dat zij in haar vergadering van 7 november 2017 heeft ingestemd met het wijzigingsplan Laaijekreekseweg.

Inhoud in het kort

Het wijzigingsplan heeft betrekking op de locatie Laaijekreekseweg tussen de huisnummers 2 en 4, gelegen in het buitengebied van de gemeente Hellevoetsluis.

Het geldende bestemmingsplan voor het betreffende perceel is het bestemmingsplan 'Buitengebied', vastgesteld op 1 november 2012. Het perceel heeft in dit bestemmingsplan de bestemming Agrarisch zonder bouwvlak. Nieuwvestiging van een agrarisch bedrijf op gronden met de bestemming Agrarisch kan mogelijk worden gemaakt via de wijzigingsbevoegdheid van artikel 3.6.4. In het wijzigingsplan word onderbouwd dat aan de gestelde voorwaarden voor deze wijzigingsmogelijkheid wordt voldaan en wordt daarnaast beargumenteerd dat er sprake is van goede ruimtelijke ordening.

 

Vaststelling

Het ontwerp-wijzigingsplan heeft van 17 augustus tot en met 27 september 2017 ter visie gelegen en is voorgelegd aan de wettelijke overlegpartners. Op het plan zijn geen zienswijzen ingediend. Het wijzigingsplan is derhalve ongewijzigd vastgesteld.

 

Het wijzigingsplan zal vanaf 1 december tot en met 11 januari 2018 ter visie worden gelegd. Binnen deze periode kunnen belanghebbenden beroep kunnen instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Alleen degenen die een zienswijze hebben ingediend of wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het plan hebben ingediend kunnen beroep indienen. Na afloop van de beroepstermijn zal het wijzigingsplan in werking treden (rechtskracht). Indien er geen beroep wordt ingesteld is het plan onherroepelijk na afloop van de beroepstermijn. Indien er beroep wordt ingesteld zal het plan onherroepelijk worden na het besluit van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Het wijzigingsplan is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl en via de gemeentelijke website www.hellevoetsluis.nl. Het wijzigingsplan is ook in te zien bij het klantcontactcentrum (KCC) in het gemeentehuis aan de Oostzanddijk 26 te Hellevoetsluis.

 

Hellevoetsluis, 30 november 2017

burgemeester en wethouders van Hellevoetsluis,

 

de secretaris, de burgemeester,

 

Naar boven