Vastgesteld bestemmingsplan XL Businesspark Twente Tranche 3 (Almelo)

Logo Almelo

De gemeenteraad van Almelo heeft in haar vergadering van 31 januari 2017 het bestemmingsplan XL Businesspark Twente Tranche 3 (planid: NL.IMRO.0141.00040-BP31) gewijzigd vastgesteld.

 

Voor het westelijke deel van het XL Businesspark Twente heeft de raad het bestemmingsplan herzien. Het betreft het deel ‘Tranche 3’ en grenst aan de westzijde met de zijtak van het Twentekanaal, aan de zuidzijde met de Doorbraak, aan de oostzijde met de carpoollocatie (verlengde van de H.R. Holstaan) en aan de noordzijde met de snelweg A35. Tijdens de terinzage termijn van het ontwerpbestemmingsplan zijn twee zienswijzen ontvangen.

 

Wijziging van het bestemmingsplan.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan XL Businesspark Twente Tranche 3 zijn als volgt:

Regels

- Toevoeging artikel 8.7 (dubbelbestemming Leiding-Gas):

Alvorens te beslissen omtrent een vergunning als bedoeld in de artikelen 8.3, 8.5 en/of 8.6 wordt vooraf schriftelijk advies ingewonnen bij de betreffende leidingbeheerder;

- Wijziging artikel 3.2.2 (bestemming Bedrijventerrein):

c. de bouwhoogte van kranen bedraagt maximaal 35 meter;

- Toevoeging artikel 3.2.2 (bestemming Bedrijventerrein):

d. de bouwhoogte van silo’s bedraagt maximaal 18 meter en de overige leden vernummeren;

- Toevoeging artikel 13 Algemene aanduidingsregels en de overige artikelen vernummeren

Geluidzone

a. De gronden ter plaatse van de aanduiding 'geluidszone' zijn, behalve voor de daar voorkomende bestemming(en), mede bestemd voor de bescherming en instandhouding van de geluidsruimte in verband met de nabijheid van een industrieterrein of een inrichting als bedoeld in artikel 41 van de Wet geluidhinder.

b. In afwijking van het bepaalde bij de andere daar voorkomende bestemmingen(en), worden ter plaatse van de aanduiding 'geluidszone' geen nieuwe geluidsgevoelige functies gerealiseerd.

c. Afwijkingen in situering zoals die bestaan op het tijdstip van terinzagelegging van het ontwerp bestemmingsplan, mogen worden gehandhaafd.

Verbeelding

- Noordelijk verleggen van de grens van het bouwvlak aan de zuidzijde van het plan;

- Opnemen van de functie-aanduiding geluidzone;

Toelichting

- Aanpassingen ter verduidelijking van de paragraven 2.2 Beoogde situatie, 4.5 Verkeer, 4.7 Archeologie en cultuurhistorie en 4.8 Ecologie.

Inzien van het bestemmingsplan.

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘XL Businesspark Twente Tranche 3’ en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 8 februari 2017 tot en met 21 maart 2017 ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC) van de gemeente Almelo, Haven Zuidzijde 30 te Almelo. Via www.almelo.nl kunt u een afspraak maken.

 

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘XL Businesspark Twente Tranche 3’ is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat kan ook via een link op de gemeentelijke website www.almelo.nl, onder de kop ‘bouwen en wonen’ en dan ‘bestemmingsplan’.

 

Beroep

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kan beroep ingesteld worden door een belanghebbende die:

  • 1.

    die tijdig een zienswijze heeft ingediend, of;

  • 2.

    aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend, of;

  • 3.

    bedenkingen heeft op de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

 

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) binnen bovengenoemde termijn van terinzage van zes weken (bekendmaking).

 

Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

 

Voorlopige voorziening

Door het indienen van een beroepschrift wordt het besluit niet opgeschort. Bij een spoedeisend belang kan degene die een beroepschrift heeft ingediend een voorlopige voorziening (schorsing) vragen aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Naar boven