Gemeente Midden-Delfland – Wijziging bestemmingsplan - Centrumplan Den Hoorn

Logo Midden-Delfland

Gemeente Midden-Delfland – Wijziging bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Midden-Delfland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 14 november 2017 het bestemmingsplan “Centrumplan Den Hoorn” gewijzigd heeft vastgesteld ten opzichte van het op 17 januari 2017 vastgestelde bestemmingsplan.

Dit besluit tot gewijzigde vaststelling betreft het opnieuw vaststellen van een gewijzigd Artikel 10 van de bestemmingsplanregels.

Omschrijving plangebied

Het plangebied bevindt zich aan de noordzijde van de kern van Den Hoorn. Het bestemmingsplan Centrumplan Den Hoorn maakt de ontwikkeling van een 2e supermarkt en woningbouw in het centrum van Den Hoorn mogelijk.

Het plangebied wordt aan de oostzijde begrensd door de Dijkshoornseweg en Hof van Delftstraat. Aan de zuidzijde vormt de Looksingel de begrenzing en aan de westzijde is de Lookwatering de begrenzing. De noordelijke plangrens wordt gevormd door de percelen Dijkshoornseweg 45 en 47 en een aftakking van de Lookwatering.

Omschrijving plan

Het op 17 januari 2017 vastgestelde bestemmingsplan “Centrumplan Den Hoorn” maakt de realisatie van een nieuwe supermarkt, overige detailhandel en 22 nieuwe woningen (grondgebonden en appartementen) planologisch mogelijk.

Wijzigingen ten opzichte van het eerder vastgestelde bestemmingsplan:

Artikel 10 Algemene gebruiksregels

10.1 Parkeren

10.1.1 Parkeerbehoefte

  • a.

    Het gebruik op grond van de regels in Hoofdstuk 2 BESTEMMINGSREGELS is slechts toegestaan als voorzien wordt in voldoende parkeergelegenheid en/of ruimte voor laden en lossen;

  • b.

    De parkeerbehoefte wordt berekend op basis van de parkeernormen en berekeningsmethode, zoals opgenomen in de Bijlage 1 Parkeernormen behorende bij deze regels.

10.1.2 Nadere regels

Burgemeester en wethouders kunnen bij omgevingsvergunning nadere regels stellen ten aanzien van:

  • a.

    de aard, de plaats en de inrichting van de parkeer- of de stallinggelegenheid;

  • b.

    de aard, de capaciteit, de plaats en de inrichting van de gelegenheid voor het laden of lossen;

  • c.

    de aanwezigheid en aanduiding van parkeer- of stallinggelegenheid uitsluitend ten behoeve van invaliden.

vervalt in zijn geheel en wordt vervangen door het hiernavolgende artikel 10:

Artikel 10 Algemene gebruiksregels

10.1 Parkeren

Een reguliere omgevingsvergunning, als bedoeld in artikel 2.1 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, voor het bouwen van gebouwen, wordt slechts verleend, indien bij de aanvraag wordt aangetoond dat ten behoeve van de betreffende functie(s) waarvoor de gebouwen worden gebouwd, op eigen terrein of elders, in parkeergelegenheid wordt of zal worden voorzien met inachtneming van de volgende voorwaarden:

  • 1.

    de parkeernormen zoals opgenomen in de Nota Parkeernormen Midden-Delfland 2012, of diens rechtsopvolger, zijn van toepassing;

  • 2.

    in aanvulling op de Nota Parkeernormen Midden-Delfland 2012, of diens rechtsopvolger, dient voor detailhandel, niet zijnde een supermarkt, in aansluiting op publicatie 317 van het CROW, een norm van 3,0 parkeerplaatsen per 100m 2 b.v.o . te worden gehanteerd;

  • 3.

    in geval van dubbelgebruik van parkeerplaatsen is, in afwijking de Nota Parkeernormen Midden-Delfland 2012, of diens rechtsopvolger, onderstaande tabel met bezettingspercentages van toepassing:

1.bovenop de benodigde parkeergelegenheid als bedoeld onder sub 1 en 2 van dit artikel, dienen binnen het gebied ‘groot centrumgebied’ zoals opgenomen in figuur 9.2. van het Verkeersplan Centrum Den Hoorn, 16 extra parkeerplaatsen te worden gerealiseerd ter compensatie van het vervallen van bestaande parkeerplaatsen.

Terinzagelegging

Het opnieuw vastgestelde bestemmingsplan “Centrumplan Den Hoorn” (met het planidentificatienummer NL.IMRO.1842.bp16DH02-va02) met bijbehorende stukken ligt met ingang van 1 december 2017 gedurende 6 weken, tijdens kantooruren voor eenieder ter inzage bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis, ingang Anna van Raesfeltstraat 37 in Schipluiden.

Genoemde documenten zijn tijdens de termijn van ter inzage ligging digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kiest u voor “bestemmingsplannen” onder de kop “Een plan BEKIJKEN”, waarna u de mogelijkheid heeft het vastgestelde bestemmingsplan op te roepen op het scherm. Dit kan bijvoorbeeld door de naam van het bestemmingsplan in te typen of in te zoomen op de kaart. De documenten zijn als PDF ook te raadplegen op www.middendelfland.nl > Actueel > Stukken ter inzage.

Beroep

Belanghebbenden kunnen met ingang van 1 december 2017 gedurende zes weken tegen de aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Schipluiden, 30 november 2017

Naar boven