Ontwerpbestemmingsplan‘Nieuw Oosteinde- Machineweg’, concept welstandscriteria en ontwerpbesluit Hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken bekend dat met ingang van 1 december 2017 tot en met 11 januari 2018 het ontwerpbestemmingsplan ‘Nieuw Oosteinde - Machineweg’ inclusief de bijlagen ter inzage ligt. Een ieder kan tijdens deze periode een zienswijze over de inhoud van het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen.

Inhoud ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan is opgesteld naar aanleiding van een verzoek van woningbouwstichting Eigen Haard tot sloop van een complex van 44 verouderde huurwoningen en de nieuwbouw van 63 woningen aan de Machineweg. Sloop heeft inmiddels plaats gevonden. De nieuwbouw bestaat uit 46 grondgebonden woningen en 17 appartementen.

Terinzagelegging

De stukken zijn in te zien op de volgende wijzen:

  • in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0358.03E-OW01 en

  • via de gemeentelijke website http://www.aalsmeer.nl/web/Wonen-en-leven/Bestemmingsplannen-en-structuurvisies/Hoe-raadpleegt-u-een-bestemmingsplan.htm;

  • in papieren vorm bij de balie Burgerzaken in het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30-14.00 uur (vrije inloop). Op woensdag is de balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur;

  • in papieren vorm bij de Balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur).

Zienswijze

Gedurende de hiervoor genoemde inzagetermijn wordt een ieder in de gelegenheid gesteld om een schriftelijke of mondelinge zienswijze naar voren te brengen. U kunt er ook voor kiezen uw zienswijze digitaal in te dienen via de gemeentelijke website door op de hiervoor genoemde webpagina de optie ‘reageren’ te kiezen. Schriftelijke reacties worden gericht aan burgemeester en wethouders (postbus 253, 1430 AG Aalsmeer) onder vermelding van “zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Nieuw Oosteinde – Machineweg’. Degene die buiten de openingstijden inzage wil hebben in de stukken en degene die mondeling zijn zienswijze naar voren wil brengen kan hiervoor een afspraak maken via het algemene telefoonnummer 0297-387575.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Akoestisch onderzoek heeft uitgewezen dat de voorkeursgrenswaarde voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting zal worden overschreden vanwege wegverkeerslawaai binnen de Aalsmeerderweg, de Machineweg en de Middenweg. Ook ligt het plan binnen de gezoneerde geluidszone van het industrieterrein Schiphol- Oost en is het plan in de nabijheid van de luchthaven Schiphol gelegen. Uit het onderzoek blijkt tevens dat geluidreducerende maatregelen onvoldoende mogelijk zijn. In samenhang met het ontwerpbestemmingsplan wordt daarom tevens de vaststelling van hogere grenswaarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting voorbereid.

Het betreffende ontwerpbesluit ligt met de bijbehorende stukken tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage. Het ontwerpbesluit kan worden ingezien in het gemeentekantoor van Aalsmeer dan wel Amstelveen tijdens de hiervoor genoemde openingstijden en via de website van Aalsmeer (als bijlage bij het ontwerpbestemmingsplan). Belanghebbenden kunnen gedurende de voornoemde termijn een schriftelijke of mondelinge zienswijze tegen het voornemen hogere grenswaarden vast te stellen naar voren brengen. Schriftelijke reacties worden gericht aan burgemeester en wethouders (postbus 253, 1430 AG Aalsmeer) onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbesluit hogere grenswaarden’.

Concept welstandscriteria

Ten slotte maken burgemeester en wethouders, ingevolge het bepaalde in de gemeentelijke Participatie- en inspraakverordening, bekend dat inspraak wordt verleend over de concept ‘Welstandscriteria Machineweg – Aalsmeer’. De welstandscritiria zien op o.a.de verschijningsvorm, kleurstellingen en materialisering van de geprojecteerde woningen binnen het bestemmingsplan. Gedurende de termijn van de ter inzage legging van het bestemmingsplan, kan een ieder een inspraakreactie betreffende deze concept welstandscriteria schriftelijk kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Aalsmeer: postbus 253, 1430 AG Aalsmeer onder vermelding van ‘Welstandscriteria Machineweg - Aalsmeer’.

Naar boven