Ontwerpbestemmingsplan Orionweg

Logo Velsen

Aankondiging

Burgemeester en wethouders zijn voornemens de gemeenteraad voor te stellen een nieuw bestemmingsplan vast te stellen voor de locatie Orionweg in IJmuiden.

Aanleiding

Het bestemmingsplan voorziet in de mogelijkheid tot het bouwen van drie woongebouwen met bijbehorende parkeervoorzieningen en infrastructuur aan de Orionweg. De nieuwbouw wordt opgericht ter vervanging van de inmiddels gesloopte gallerijflat. De gesloopte flat bestond uit 144 woningen en voorzag in een belangrijke huisvestingsbehoefte. De nieuw te bouwen woongebouwen bieden een mix van koop (21 woningen) en sociale huur (73 woningen). De kwaliteit van de woningen, maar ook van de buitenruimte wordt met de nieuwbouwplannen aanmerkelijk verhoogd.

Ligging plangebied

Het plangebied ligt binnen de gemeente Velsen in de kern IJmuiden, in de wijk Zeewijk. Aan de west- en zuidzijde van de wijk liggen duinen, aan de noordzijde de haven van IJmuiden. De plangebied ligt haaks op de Bellatrixtraat.

Plan inzien

Het ontwerpbestemmingsplan Orionweg (idn: NL.IMRO.0453.BP0809ORIONWEG1-O001) ligt met ingang van 1 december 2017 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis,

Dudokplein 1 te IJmuiden en in de centrale bibliotheek, Dudokplein 16 te IJmuiden. Daarnaast is het plan digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze indienen

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt, kunt u een zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan. Dit doet u door een brief te richten aan de gemeenteraad, Postbus 465, 1970 AL IJmuiden, onder vermelding van “zienswijze bestemmingsplan Orionweg”, of per e-mail aan ro@velsen.nl. Vergeet daarbij niet uw adres te vermelden.

Voor het indienen van mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar, de heer S.F. van Putten, via telefoonnummer 0255-567200.

Naar boven