Besluit wijziging Beleidsregels subsidieonderzoek IPS

Het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen,

Gelet op artikel 32b van de Wet Structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 7 van de Beleidsregels subsidieonderzoek IPS wordt na het tweede lid een lid ingevoegd, luidende:

  • 3. In afwijking van het tweede lid bedraagt het subsidieplafond voor de trajectstartperiode die loopt van 1 januari 2018 tot en met 30 juni 2018, € 3 miljoen inclusief BTW.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Amsterdam, 7 november 2017

A. Paling, Waarnemend voorzitter Raad van Bestuur

TOELICHTING

De systematiek op basis waarvan subsidie wordt verleend aan GGZ-instellingen heeft er in de trajectstartperiode die liep van 1 januari 2017 tot en met 30 juni 2017 toe geleid dat er een suboptimale situatie is ontstaan. Omdat er veel meer subsidie werd aangevraagd dan er op grond van het in artikel 7 vermelde subsidieplafond verleend kon worden, is de subsidie op grond van artikel 8 van de Beleidsregels naar rato verleend.

Dit heeft tot gevolg gehad dat er GGZ-instellingen zijn waarvoor geldt dat niet voor iedere klant die heeft aangegeven voor een IPS-traject in aanmerking te willen komen, er ook een IPS-traject gestart kan worden. Aan de andere kant zijn er GGZ-instellingen die de aan hen verleende subsidie niet volledig hebben benut, omdat er voor minder klanten een IPS-traject is gestart dan waarvoor subsidie is verleend.

UWV is voornemens de Beleidsregels zodanig aan te passen dat vanaf de trajectstartperiode die aanvangt op 1 juli 2018 de subsidieverlening meer in lijn zal zijn met het aantal IPS-trajecten dat ook daadwerkelijk gestart wordt.

Om te bevorderen dat er – tot genoemde aanpassing geëffectueerd is – voor zoveel mogelijk klanten in de behoefte aan een IPS-traject kan worden voorzien, zal voor de trajectstartperiode die loopt van 1 januari 2018 tot en met 30 juni 2018 het subsidieplafond eenmalig worden verhoogd tot € 3 miljoen inclusief BTW.

Amsterdam, 7 november 2017

A. Paling, Waarnemend voorzitter Raad van Bestuur

Naar boven