Bekendmaking terinzagelegging ontwerp bestemmingsplan en omgevingsvergunning nieuwbouw winkelruimte, ten behoeve van een ALDI-supermarkt aan het Stationsplein 13 te Hulst, tevens bekendmaking anterieure overeenkomst

Logo Hulst

Ontwerp bestemmingsplan

Burgemeester en Wethouders van Hulst maken, gelet op het bepaalde in artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerp bestemmingsplan ‘Stationsplein 13’ van 30 november 2017 tot en met 10 januari 2018 voor een ieder ter inzage ligt in de gemeentewinkel, Grote Markt 24 te Hulst. Tevens is het plan digitaal raadpleegbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder NL.IMRO.0677.bphulststatpln13-002O. Het bestemmingsplan maakt de nieuwbouw van een winkelruimte aan het Stationsplein 13 mogelijk, tevens worden de gebruiksmogelijkheden van het winkelpand aan het Stationsplein 28 verruimd om naast de geldende gebruiksmogelijkheden, tevens een detailhandel in meubelen toe te staan.

 

Ontwerp omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Hulst maken bekend, gelet op het bepaalde in artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3° en 2.2, lid 1, sub e van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht een omgevingsvergunning te

verlenen voor het bouwen van een supermarkt op het perceel Stationsplein 11 te Hulst.

 

De ontwerp omgevingsvergunning, met alle daarbij behorende stukken, kunnen

na afspraak door een ieder worden ingezien vanaf 30 november 2017 tot en met 10 januari 2018 in de gemeentewinkel, gelegen aan de Grote Markt 24 te Hulst.

 

Anterieure overeenkomst

Burgemeester en wethouders van Hulst maken op grond van artikel 6.24 lid 3 Wro bekend dat ontwikkelaar ALDI Vastgoed bv en gemeente op 24 juni 2016 een anterieure overeenkomst hebben gesloten over deze ontwikkeling. De overeenkomst ligt niet ter inzage, wel ligt er een zakelijke beschrijving van de overeenkomst ter inzage.

 

Coördinatie regeling

In de raadsvergadering van 14 april 2016 heeft de gemeenteraad besloten toepassing te geven aan de coördinatiebepaling van artikel 3:30 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening voor de ontwikkelingen aan het Stationsplein te Hulst. Publicatie van dit besluit heeft op 20 april 2016 plaats gevonden.

De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de besluiten behorende bij deze ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren en gelijktijdig bekend te maken. Het doorlopen van deze procedure heeft tot gevolg dat tevens bundeling van rechtsbescherming plaatsvindt. Hierdoor hoeft een belanghebbende slechts tegen één besluit rechtsmiddelen aan te wenden en kan men makkelijker de koppeling leggen tussen de planologische verruiming en het concrete bouwplan. Het College van Burgemeester en Wethouders verzorgt de coördinatie tussen de vaststelling van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning. De bevoegdheid tot vaststelling van het bestemmingsplan blijft in handen van de gemeenteraad.

 

Zienswijzen

Een ieder kan schriftelijk zienswijzen naar voren brengen tegen het ontwerp bestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning van 30 november 2017 tot en met 10 januari 2018 bij de gemeenteraad van Hulst, Postbus 49, 4560 AA Hulst. Mondelinge zienswijzen kunnen kenbaar worden gemaakt bij de afdeling Wonen en Werken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met deze afdeling tel.: 14 0114.

 

Hulst, 29 november 2017

 

Burgemeester en wethouders van Hulst

De burgemeester, J.F. Mulder

De secretaris, S. ter Wal

Naar boven