Kennisgeving Ontwerp bestemmingsplan Citroëngebouwen Stadionplein

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het volgende bekend.

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 28 november 2017 het ontwerpbestemmingsplan Citroëngebouwen Stadionplein vrijgegeven voor terinzagelegging.

Ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan Citroëngebouwen Stadionplein heeft betrekking op de kadastrale percelen, kadastraal bekend als gemeente Amsterdam, sectie AC nr. 960 en nr. 815 en een deel van het direct aanliggende openbaar gebied. Het plangebied is gelegen in de Stadionbuurt, onderdeel van het gebied Oud-Zuid van stadsdeel Zuid. In de directe omgeving bevinden zich het Olympisch Stadion en het Stadionplein. Ten oosten van de Citroëngebouwen loopt de Amstelveenseweg en zuidelijker gelegen bevindt zich de A10 ringweg Zuid.

Het ontwerpbestemmingsplan Citroëngebouwen Stadionplein is een planologische verankering van de in afwijking van het geldende bestemmingsplan verleende omgevingsvergunningen, het bestemmingsplan beoogt het vigerende bestemmingsplan Olympisch Stadion e.o. gedeeltelijk te vervangen.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan Citroëngebouwen Stadionplein ligt met de daarbij behorende stukken met ingang van 30 november 2017 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres:

  • Stadsdeel Zuid: stadsdeelkantoor van stadsdeel Zuid, President Kennedylaan 923, Amsterdam. Bel vooropeningstijden 14 020 of kijk op www.zuid.amsterdam.nl

  • Het ontwerpbestemmingsplan Citroëngebouwen Stadionplein met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.K1608BPSTD-OW01

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam. Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunnen worden ingebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam. Per adres: de directeur van Ruimte & Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam, t.a.v. team Zuid-West, dhr. C.A.A. Heshusius. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kan contact worden opgenomen met Ruimte & Duurzaamheid, team Zuid-West, dhr. C.A.A. Heshusius, telefoonnummer 020-2521327 of c.heshusius@amsterdam.nl.

Amsterdam, 28 november 2017

burgemeester en wethouders

mr. A.H.P. van Gils,

secretaris

E. van der Burg,

(loco) burgemeester

Naar boven