Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan '1e herziening Kleine kernen Sluis', gemeente Sluis

Logo Sluis

Op 27 oktober 2016 heeft de gemeenteraad van Sluis het bestemmingsplan '1e herziening Kleine kernen Sluis' gewijzigd vastgesteld. Dit betekent dat het bestemmingsplan is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat ter visie is gelegd. Wijzigingen zijn aangebracht naar aanleiding van een door de raad aangenomen amendement en verder zijn er nog twee ambtshalve wijzingen doorgevoerd.

De 1e herziening van het bestemmingsplan 'Kleine kernen Sluis' voorziet in de juridisch planologische regeling ten behoeve van:

Verruiming van de regeling met betrekking tot huisvesting van individuele personen: deze regeling is met name voor de huisvesting van personen die in de zomerperiode werkzaam zijn in het kustgebied.

Veldstraat 36 in Schoondijke: op het perceel Veldstraat 36 te Schoondijke ontbreekt de aanduiding 'bedrijfswoning' op de verbeelding. Planologische bevestiging van deze al lang bestaande (bedrijfs)woning is gewenst.

Archeologiebeleid: in de archeologische dubbelbestemming is het overeenkomstig het gemeentelijk archeologiebeleid gewenst om een vrijstelling voor grondroerende werkzaamheden tot 40 cm. diepte op te nemen.

Wijzigingen

Amendement

De raad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan een amendement aangenomen. Het door de raad aangenomen amendement heeft betrekking op een aantal wijzigingsbevoegdheden die zijn opgenomen in het bestemmingsplan 'Kleine kernen Sluis'. Artikel 42.2.1 bestemmingswijziging bepaalt dat bij wijziging van 'overig schuur' naar 'wonen' een positief advies van de monumentencommissie moet worden verkregen; dat in artikel 42.15.1 bestemmingswijziging bepaalt dat bij wijziging van 'bedrijf' naar 'wonen' een positief advies van de monumentencommissie moet worden verkregen. Dat in de toelichting niet wordt aangegeven waarom alleen in deze twee gevallen in de gemeente Sluis voor deze strikte regeling van een dwingend positief advies is gekozen en dat hiervoor ook geen enkele wettelijke verplichting geldt en besluiten daarom ook het woord 'positief' te schrappen in de artikelen 42.3.1a en 42.15.1.d van het bestemmingsplan 'Kleine kernen Sluis'.

Ambtshalve wijzigingen

Jaarlijks worden door het Waterschap Scheldestromen rioolgemalen aangepast. Met de in het ontwerpbestemmingsplan opgenomen bouwhoogte voor bouwwerken geen gebouw zijnde kunnen deze gemalen (en andere rioolwaterzuiveringsinstallaties), met name bij installaties zonder eigen 'water'-bestemming, niet goed onderhouden, aangepast en/of verbeterd worden. Daarom wordt artikel 43 (algemene afwijkingsregels) van het bestemmingsplan 'Kleine kernen Sluis' aangevuld met de bepaling:

f. bouwwerken bij een rioolgemaal of waterzuiveringsinstallatie zoals bijvoorbeeld een hijsinstallatie, lavafilter met bordes en elektrische kast met een maximale oppervlakte van 15 m2 en een bouwhoogte van maximaal 4,5 meter.

Op de verbeelding van het bestemmingsplan 'Kleine kernen Sluis' voor de kern Groede wordt de op de bestemming 'Wonen' aangegeven aanduiding 'erf' ter hoogte van de De Casemboordstraat abusievelijk op een onlogische wijze begrensd. Daarom ter plaatse van de De Casembroodstraat de begrenzing van de op de bestemming 'Wonen' aangegeven aanduiding 'erf' aan te passen op de verbeelding en in overeenstemming te brengen met de op de gronden gevestigde zakelijke rechten.

Het plan inzien

Het besluit van de gemeenteraad en het bestemmingsplan liggen met ingang van 30 november 2017 gedurende de beroepstermijn van zes weken voor iedereen tijdens de openingstijden ter inzage in het Klanten Contact Centrum (KCC), Nieuwstraat 22 te Oostburg. Het bestemmingsplan (met de daarop betrekking hebbende stukken) is ook in te zien via de gemeentelijke website www.gemeentesluis.nl en de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer NL.IMRO.1714.bpkleinekernen1h-VG01). Op verzoek kunnen de desbetreffende stukken buiten kantooruren worden ingezien. U kunt hiervoor een afspraak maken via het algemene telefoonnummer 140117.

Beroep

Met ingang van 1 december 2017 kan gedurende een termijn van 6 weken tegen het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan '1e herziening Kleine kernen Sluis' beroep aan worden getekend.

Gedurende de terinzagetermijn van zes weken kan beroep worden ingesteld:

door een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan.

door een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan.

door een belanghebbende tegen de aangebrachte aanpassingen aan het bestemmingsplan.

Het beroepschrift kunt u sturen aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag en moet als gevolg van de Algemene wet bestuursrecht aan enkele minimumeisen voldoen. Het bevat daarom tenminste:

naam en adres van de indiener;

de dagtekening;

een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

de gronden (redenen) van het beroep;

zo mogelijk, doch niet verplicht, een afschrift van het besluit waartegen het beroep is gericht; is dit niet mogelijk vermeld dan datum en nummer van het besluit.

Als u tegen een besluit beroep instelt heeft dit geen schorsende werking, waardoor het bestemmingsplan daags na afloop van de beroepstermijn inwerking treedt. Uitvoering van een besluit kan nadelig voor u zijn. Daarom kunt u bij afzonderlijke brief aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien dit verzoek binnen de termijn van zes weken is ingediend dan treedt het besluit niet eerder in werking dan voordat op dat verzoek is beslist. Er wordt een griffierecht geheven.

Oostburg, 29 november 2017

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN SLUIS,

S.I. de Kievit, secretaris

mr. M.M.D. Vermue, burgemeester

Naar boven