Sevenum, Klaver 8, 2017, (21-11-2017)

Logo Horst aan de Maas

Bedrijventerrein Klaver 8 te Horst aan de Maas: vastgesteld bestemmingsplan Klaver 8, 2017 met bijbehorende stukken ter inzage

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan Klaver 8 2017 (NL.IMRO.1507.BPHMKlaver82017-BPV1) ter inzage ligt, zoals dat door de raad op 21 november 2017 gewijzigd is vastgesteld.

Doel en ligging

Het plangebied is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Klavertje 4/Greenport Venlo. De ontwikkeling van deze Greenport maakt onderdeel uit van de nationale ruimtelijke hoofdstructuur en is van groot economisch belang voor de positie van de Nederlandse tuinbouw-, transport- en logistieke sector op mondiaal en Europees niveau. Het Rijk, de provincie Limburg, de gemeenten in de regio en private partners werken dan ook al geruime tijd aan de ontwikkeling van het Klavertje 4-gebied.

Het bestemmingsplan Klaver 8, 2017 betreft een uitbreiding van het geldende bestemmingsplan Klaver 8 dat op 24 november 2015 door de gemeenteraad is vastgesteld. Aanleiding hiertoe is het niet doortrekken van de Greenportlane naar rijksweg A67. De hiervoor gereserveerde ruimte kan nu worden uitgegeven aan toekomstige bedrijven. Verder is de beperking komen te vervallen dat enkel bedrijven, die in Trade Port West zijn gevestigd, zich mogen vestigen in Klaver 8.

Het gebied van het bestemmingsplan is begrensd als volgt:

 

  • 1.

    aan de noordzijde door de Venloseweg;

  • 2.

    aan de oostzijde door bedrijventerrein Trade Port West;

  • 3.

    aan de zuidzijde door Traffic Port;

  • 4.

    aan de westzijde door het agrarisch gebied richting de kern Sevenum.

 

Gewijzigde vaststelling

De wijzigingen die de raad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn terug te vinden in de “Wijzigingsnota bestemmingsplan Klaver 8 2017”, zoals deze in bijlage 40 van de plantoelichting is opgenomen..

 

Ter inzage

De stukken die betrekking hebben op deze publicatie liggen ter inzage met ingang van de dag na de publicatiedatum gedurende 6 weken (van 1 december 2017 t/m 11 januari 2018) in de informatiehoek van het gemeentehuis, Wilhelminaplein 6 te Horst. Openingstijden informatiehoek: ma. van 8.00 tot 20.00 uur en di. t/m vr. van 8.00 tot 17.00 uur. Wanneer u de stukken op een ander tijdstip wilt inzien, kunt u contact opnemen met de gemeente, tel. (077) 477 97 77. Wanneer u een toelichting wenst bij de ter inzage liggende stukken, houdt dan rekening met de kantoortijden.

 

De stukken kunnen ook geraadpleegd worden op de gemeentelijke website www.horstaandemaas.nl (zie bekendmakingen).

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan kan tevens worden geraadpleegd via www.ruimtelijkeplannen.nl

 

Beroep

Binnen 6 weken nadat het besluit bekendgemaakt is (van 1 december 2017 t/m 11 januari 2018), kan daartegen beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage (tel.: (070) 426 44 26, Internet: www.raadvanstate.nl), tegen betaling van de verschuldigde griffierechten.

 

Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden:

  • 1.

    die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • 2.

    die het niet eens zijn met wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht;

  • 3.

    die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet tot het indienen van zienswijzen in staat zijn geweest.

 

Het beroepschrift moet worden ondertekend en ten minste bevatten: naam en adres van de indiener, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep (motivering).

 

Crisis- en herstelwet

Op het te nemen besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is Afdeling 2 van Hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder meer dat beroepsgronden in het beroepschrift zullen moeten worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

 

Voorlopige voorziening artikel 8.4 Wet ruimtelijke ordening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking treedt. Om de werking van het besluit op te schorten moet een voorlopige voorziening aangevraagd worden. Een verzoek hiertoe kan (in geval van onverwijlde spoed en alleen in combinatie met een beroepschrift) worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

 

Email geen rechtsgeldige correspondentie

Houdt u er rekening mee dat officiële reacties op procedures ondertekend moeten worden en daarom niet per email ingediend kunnen worden.

  Horst aan de Maas, 30 november

Naar boven