Regeling van de Minister van Economische Zaken en Klimaat van 27 november 2017, nr. WJZ / 17179679, houdende wijziging van de Regeling openstelling EZ-subsidies 2017 in verband met de ophoging van het subsidieplafond voor MIT-R&D-samenwerkingsprojecten

De Minister van Economische Zaken en Klimaat,

Gelet op artikel 16 van het Kaderbesluit nationale EZ-subsidies 2017;

Besluit:

ARTIKEL I

In de tabel van artikel 1 van de Regeling openstelling EZ-subsidies 2017 wordt in de rij met betrekking tot titel 3.4, MKB-innovatie-stimulering topsectoren, artikel 3.4.20, in kolom 6 ‘€ 7.150.000’ vervangen door: € 8.350.000.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 27 november 2017

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, E.D. Wiebes

TOELICHTING

In paragraaf 3.4.5 van de Regeling nationale EZ-subsidies is het subsidie-instrument MIT-R&D-samenwerkingsprojecten opgenomen. Dit instrument is vanaf 3 juli tot en met 7 september 2017 opengesteld met een subsidieplafond van € 7.150.000. De subsidieaanvragen overstegen ruim driemaal het beschikbare budget. Door een verschuiving van middelen binnen de module MKB-innovatie-stimulering topsectoren is extra budget beschikbaar gekomen voor de MIT-R&D-samenwerkingsprojecten. Het subsidieplafond van het instrument MIT-R&D-samenwerkingsprojecten wordt door deze wijziging met € 1.200.000,– verhoogd. Deze verhoging van het subsidieplafond leidt ertoe dat in de groep projecten die wordt aanbevolen voor financiering meer deelnemers ondersteund kunnen worden.

De ophoging van het subsidieplafond leidt niet tot wijziging van informatieverplichtingen en derhalve ook niet tot een toe- of afname van de regeldruk bij de gebruikers van deze subsidiemodule.

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst. Hiermee wordt afgeweken van de systematiek van de vaste verandermomenten, inhoudende dat ministeriële regelingen met ingang van de eerste dag van elk kwartaal in werking treden en dat een regeling minimaal twee maanden voordien wordt bekendgemaakt. Dat kan in dit geval worden gerechtvaardigd, omdat de doelgroep gebaat is bij spoedige inwerkingtreding.

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, E.D. Wiebes

Naar boven