Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Omgevingsplan Hembrug e.o. als gevolg van industrielawaai Westpoort en wegverkeerslawaai.

Logo Zaanstad

Het Omgevingsplan Hembrug e.o. maakt onder andere de herontwikkeling van het Hembrugterrein in Zaandam mogelijk. Het Omgevingsplan wijst op delen van het Hembrugterrein een functie (voorheen bestemming) gemengd gebied toe, waarin onder meer wonen mogelijk is. Woningen zijn geluidsgevoelige objecten in de zin van de Wet geluidhinder. De betreffende delen van het plangebied liggen binnen de invloedsfeer van het industrielawaai en het wegverkeerslawaai. Tevens is het noodzakelijk om voor één bestaande woning, Havenstraat 103, een omissie uit het verleden te herstellen.

Bij het opstellen van het Omgevingsplan Hembrug e.o. was het uitgangspunt dat de hogere waarden in het omgevingsplan zelf worden verleend. Deze mogelijkheid is in het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet opgenomen. Het ontwerpomgevingsplan Hembrug e.o. heeft van 28 september 2017 tot en met 8 november 2017 ter inzage gelegen. Naar aanleiding van ingediende zienswijzen is gebleken dat per abuis niet alle benodigde hogere waarden zijn opgenomen in de regels van het omgevingsplan. Met onderhavig ontwerpbesluit wordt deze omissie hersteld.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zaanstad maken ingevolge artikel 7c van de Crisis- en herstelwet en artikel 110a van de Wet geluidhinder, bekend dat met ingang van 30 november 2017 voor een periode van zes weken (dus tot en met 10 januari 2017) voor een ieder ter inzage ligt:

het o ntwerpbesluit vaststelling hogere waarden Omgevingsplan Hembrug e.o. als gevolg van industrielawaai Westpoort en wegverkeerslawaai , bestaande uit de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in GML-bestand: NL.IMRO.0479.STED3725OP-020 2 ,

Na de terinzagelegging worden de hogere waarden toegevoegd aan het Omgevingsplan Hembrug e.o. waarna het omgevingsplan Hembrug e.o. ter vaststelling aangeboden wordt aan de gemeenteraad.

Inzage

Het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Omgevingsplan Hembrug e.o.als gevolg van industrielawaai Westpoort en wegverkeerslawaai ligt op de volgende wijzen ter inzage:

  • Elektronisch via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl

  • Als pdf bestand inclusief bijbehorende stukken op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl

(zoekterm ‘ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden’);

•In papieren vorm via de balie van Klantcontact Vergunningen in het stadhuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden: maandag, woensdag en donderdag van 8.30 -16.00 uur, dinsdag van 13:30 - 16:00 uur en vrijdag van 08:30 - 12:00 uur. Aanbevolen wordt om eerst telefonisch een afspraak te maken: tel. 14075.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen schriftelijke zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Omgevingsplan Hembrug e.o. als gevolg van industrielawaaiWestpoort en wegverkeerslawaai worden gestuurd naar de gemeenteraad van Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbesluit hogere waarden omgevingsplan Hembrug e.o.’ Zienswijzen kunnen uitsluitend betrekking hebben op genoemd besluit.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, bij voorkeur tussen 10:00 en 12:00 uur, contact worden opgenomen met mevrouw M. Witjes, afdeling Omgevingsplannen van de gemeente Zaanstad, bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14 075.

Digitaal verzonden zienswijzen (bijvoorbeeld per e-mail) worden niet in behandeling genomen.

Nadere informatie

Het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Omgevingsplan Hembrug e.o. als gevolg van industrielawaaiWestpoort en wegverkeerslawaaikanop verzoek mondeling worden toegelicht. Hiervoor kunt u contact opnemen met , bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14 075.

Zaandam, 29 november 2017

Burgemeester en wethouders van Zaanstad

Naar boven