Vaststelling gewijzigd bestemmingsplan Buitengebied Boskoop, 3e actualisatie

Logo Alphen aan den Rijn

Bekendmaking bestemmingsplan

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 23 november 2017 het gewijzigde bestemmingsplan Buitengebied Boskoop, 3e actualisatie heeft vastgesteld.

Dit besluit volgt op de tussenuitspraak (bestuurlijke lus) van 9 augustus 2017 van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (zaaknummer 201608955/1/R3) over het vaststellingsbesluit van 13 oktober 2016. Hierbij heeft de Afdeling de raad opgedragen om een gebrek te herstellen, met in achtneming van de overwegingen in de tussenuitspraak, zonder dat daarbij toepassing hoeft te worden gegeven aan afdeling 3.4. van de Awb. Het geconstateerde gebrek betrof de motivering bij het schrappen van de wijzigingsbevoegdheid voor een eerste agrarische bedrijfswoning voor het perceel Laag Boskoop 106 te Boskoop.

Wijzigingen ten opzichte van het eerder vastgestelde bestemmingsplan

De wijzigingen hebben betrekking op paragraaf 3.2 van de toelichting van het bestemmingsplan en het toevoegen van twee bijlagen aan het bestemmingsplan. In deze paragraaf wordt het schrappen van de wijzigingsbevoegdheid nader onderbouwd aan de hand van twee adviezen van de Agrarische beoordelingscommissie.

Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Iedereen kan het bestemmingsplan, met identificatienummer NL.IMRO.0484.B152buigebbosk3act-VA02 met de bijbehorende bestanden van 30 november 2017 tot en met 10 januari 2018, gedurende zes weken, inzien bij de informatiebalie in het gemeentehuis. U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe kunt u beroep instellen

Gedurende voornoemde termijn van tervisielegging (30 november 2017 t/m 10 januari 2018) kan tegen het besluit van de gemeenteraad van 23 november 2017 beroep worden ingesteld door belanghebbenden, voor zover het beroep zich richt tegen de wijzigingen die de raad op 23 november 2017 bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep richt u aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroepsschrift heeft geen schorsende werking.

Tevens kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het gewijzigde bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 29 november 2017

Naar boven