Ontwerpprojectplan Zeedijk 't Horntje ter inzage

Logo Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Vanaf vandaag, 24 november 2017, liggen de plannen voor Zeedijk 't Horntje ter inzage. Zowel digitaal via www.hhnk.nl/waddenzeedijk als op papier bij de Gemeente Texel en het kantoor van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier te Heerhugowaard kunt u de plannen tot en met 4 januari inzien. Op 18 december 2017 organiseert het hoogheemraadschap een inloopbijeenkomst.

Het dagelijks bestuur van het hoogheemraadschap heeft op 14 november 2017 een ontwerpprojectplan met onderliggend Addendum MER voor de versterking van Zeedijk 't Horntje vastgesteld. Het Addendum MER is een aanvulling op de MER versterking Waddenzeedijk Texel, specifiek gericht op de milieueffecten van de versterking van Zeedijk 't Horntje.

Voor het traject tussen dijkpaal 2,6 tot en met 3,0 (sectie 10) ter plaatse van ’t Horntje was in eerste instantie in het reeds vastgestelde Projectplan Versterking Waddenzeedijk Texel, sectie 1 t/m 8 en 10 voorzien in de versterking van het tracé van de bestaande primaire waterkering, de zogenaamde Inlaagdijk. Bij deze ingreep bleef de polder ’t Horntje, gelegen ten zuidoosten van de Inlaagdijk, buitendijks liggen. Het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) gehuisvest in de polder 't Horntje, heeft hierop een verzoek ingediend de voorlandkering van de polder 't Horntje te versterken en zo de polder binnendijks te brengen. Samen met het NIOZ, gemeente Texel en het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft het hoogheemraadschap gezocht naar financiering voor dit plan. Op 17 mei 2017 besloot het algemeen bestuur van het hoogheemraadschap aan het dagelijks bestuur de opdracht te geven om de versterking van de voorlandkering (Zeedijk ’t Horntje) uit te werken tot een (ontwerp)projectplan.

 

Terinzagelegging

Het dagelijks bestuur van het hoogheemraadschap maakt bekend dat vanaf 24 november 2017 tot en met 04 januari 2018 het ontwerpprojectplan Zeedijk 't Horntje, Addendum MER en bijbehorende bijlagen voor een ieder ter inzage liggen met de bijbehorende achtergrondinformatie.

Inspraak op:

  • 1.

    Ontwerpprojectplan Zeedijk 't Horntje.

  • 2.

    Addendum MER Waddenzeedijk met betrekking tot variant Zeedijk 't Horntje

     

Bovengenoemde stukken met bijbehorende bijlagen liggen ter inzage van 24 november 2017 tot en met 04 januari 2018 (tijdens kantooruren) op de volgende adressen:

  • 1.

    Het gemeentehuis van Texel, Emmalaan 15 te Den Burg.

  • 2.

    Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Stationsplein 136 te Heerhugowaard.

  • 3.

    De website van het hoogheemraadschap: www.hhnk.nl/waddenzeedijk

 

Hoe kunt u reageren?

U kunt vanaf de dag dat bovengenoemde stukken ter inzage liggen uw inspraakreactie indienen. Dit kunt u schriftelijk of mondeling doen op de volgende manieren:

  • 1.

    Per post. U stuurt uw zienswijze naar Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Postbus 250, 1700 AG Heerhugowaard. Vermeld daarbij de naam van de contactpersoon.

  • 2.

    Digitaal, via het daarvoor bestemde webformulier op www.hhnk.nl/zienswijze.

  • 3.

    Mondeling. Dit kan alleen op afspraak. U kunt hiervoor een afspraak maken met de H. Ietswaart op 072 - 582 8282. Het hoogheemraadschap legt uw zienswijze schriftelijk vast.

 

Wat gebeurt er met uw zienswijzen?

Het hoogheemraadschap beantwoordt alle ingebrachte zienswijzen in een Nota van inspraak. Hierin wordt ook aangegeven of de zienswijze heeft geleid tot wijzigingen ten opzichte van de ter inzage gelegde stukken. Na vaststelling door het algemeen bestuur van het hoogheemraadschap wordt het projectplan met het verzoek om goedkeuring toegezonden naar Gedeputeerde Staten van Noord-Holland. Na goedkeuring van het projectplan door Gedeputeerde Staten wordt het goedkeuringsbesluit bekend gemaakt en ligt het besluit, samen met het projectplan en bijbehorende stukken, voor zes weken ter inzage. Gedurende deze termijn bestaat voor belanghebbenden de mogelijkheid open beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Inloopbijeenkomst

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier organiseert een inloopbijeenkomst op 18 december 2017, van 17.00 tot 20.00 uur in het NIOZ (Landsdiep 4, 't Horntje). U kunt hier binnenlopen en uw vragen stellen aan één van de medewerkers van het project. Het is tijdens deze inloopbijeenkomst niet mogelijk uw inspraakreactie in te dienen.

 

Crisis- en herstelwet

Op het vast te stellen projectplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit heeft tot gevolg dat in een eventueel in te dienen beroepschrift moet worden aangeven welke beroepsgronden belanghebbende aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Geef in een eventueel beroepschrift te zijner tijd aan dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Nadere informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw H. Ietswaart, tel.: 072 582 8282

 

Naar boven