ONTWERPBESTEMMINGSPLAN “Haspel (naast 9)”

Logo Veenendaal

Ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouder van de gemeente Veenendaal maken bekend dat met ingang van 30 november 2017 gedurende 6 weken (tot en met 10 januari 2018) het ontwerpbestemmingsplan “Haspel (naast 9)” en de daarop betrekking hebbende stukken voor iedereen ter inzage liggen.

Begrenzing

Het plangebied bestaat uit het perceel gelegen naast Haspel nummer 9. Dit perceel is gelegen tegen het spoor Utrecht-Rhenen. Het perceel wordt begrensd door Haspel 9 en de Leeuwerik. De Haspel maakt deel uit van het Woongebied West. Het plangebied omvat het perceel kadastraal bekend als Gemeente Veenendaal, sectie D, nummer 9324.

Inhoud bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan “Haspel (naast 9)” voorziet in de juridisch-planologische regeling voor het oprichten van een woning naast de woning gelegen aan Haspel 9.

Financieel–economische uitvoerbaarheid

Met de ontwikkelaar is een contract getekend, een anterieure exploitatieovereenkomst als bedoeld in artikel 6.24 Wro. In deze overeenkomst zijn afspraken gemaakt over de ontwikkeling van het plangebied en de te ontvangen of te betalen exploitatiebijdrage. Uit de overeenkomst blijkt dat het verhalen van de kosten, inclusief mogelijke planschade, zal worden gedragen door de initiatiefnemer. Met toepassing van deze overeenkomst is de financieel-economische uitvoerbaarheid voldoende gewaarborgd.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijlagen ligt met ingang van 30 november 2017 gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis bij het Omgevingsloket, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Deze balie is op de volgende tijden geopend:

• maandag van 17.00 - 20.00 uur;

• dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 - 13.00 uur en;

• donderdag van 09.00 - 20.00 uur.

Plan inzien

Op de website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken inzien. Deze publicatie is ook online geplaatst in de Staatscourant en het Gemeenteblad d.d. 29 november 2017. In deze publicaties vindt u de rechtstreekse link naar het bestemmingsplan. Via de zoekpagina https://zoek.officielebekendmakingen.nl kunt u deze publicatie terugvinden.

Reageren

Tot en met 10 januari 2018 kan eenieder zijn of haar zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan bij voorkeur schriftelijk, maar ook mondeling indienen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar burgemeester en wethouders van Veenendaal, postbus 1100, 3900 BC Veenendaal. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw A.E. van de Weerdhof van de afdeling Wonen en Leven, telefoonnummer (0318) 538 337. Als u vragen heeft over het indienen van zienswijzen of het plan kunt u eveneens contact opnemen met mevrouw A.E.van de Weerdhof van de afdeling Wonen en Leven via bovengenoemd telefoonnummer.

Naar boven