BESLUIT M.E.R-BEOORDELING

Logo Bunschoten

Op 24 oktober 2017 hebben wij van Hubun Holding B.V. een schriftelijke mededeling (verder: aanmeldingsnotitie) voor het vergroten van productiecapaciteit van 64.000 ton naar 114.000 ton ontvangen. De aanmeldnotitie heeftbetrekking op de inrichting gelegen aan de Groeneweg 6 te Bunschoten-Spakenburg.

 

Besluit

Wij besluiten, gelet op artikel 7.2, eerste lid onder b, in samenhang met artikel 7.17, eerste lid van de Wetmilieubeheer (Wm), dat er voor de Omgevingsvergunning onderdeel milieu, waarin de activiteiten zoalsopgenomen in de aanmeldingsnotitie, geen milieueffectrapport (MER) hoeft te worden opgesteld.

 

Rechtsbescherming

Een m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wetbestuursrecht (Awb). Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. lndien u rechtstreeks in uw belang wordt getroffen, kunt u uw bezwaarschrift binnen 6 weken indienen bij het College van burgemeester en wethouders van Bunschoten-Spakenburg, Postbus 200, 3750 GE Bunschoten-Spakenburg.

Voor zover belanghebbenden geen bezwaar of beroep kunnen instellen tegen het voorbereidingsbesluit, kunnen zij hun bezwaren tegen het besluit kenbaar maken in het kader van de inspraak- en/of rechtsbeschermingsprocedure ten behoeve waarvan het m.e.r.-beoordelingsluit is genomen. Tegen voornoemd besluit kan door direct belanghebbenden bezwaar of beroep worden ingesteld. In de nog te volgen procedure omgevingsvergunning met onderdeel activiteit milieu die hierop zal volgen, is het voor een ieder (zo ook omwonenden) mogelijk zienswijzen in te dienen met betrekking tot een m.e.r.-beoordelingsbesluit.

 

De onderhavige beslissing maakt als zodanig deel uit van de voorbereiding op de beschikking op de aanvraag omgevingsvergunning

 

Naar boven