Verleende omgevingsvergunning Brediusweg 77 te Bussum

Logo Gooise Meren

Uitgebreide procedure

 

Verleende omgevingsvergunningen uitgebreide procedure (evt. monumenten, dan apart vermelden):

 

Brediusweg 77 te Bussum

het bouwen van een vrijstaande woning met bijgebouw, het kappen van 28 bomen, het aanbrengen van oppervlakteverharding, het plaatsen van een tuinmuurtje in de voortuin, het verplaatsen van een uitrit

verleend op 21 november 2017

 

Beroep

Tegen de omgevingsvergunning kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag waarop het besluit bekend is gemaakt aan de aanvrager beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Midden Nederland, afdeling bestuursrecht, postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

Beroep is alleen mogelijk voor belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit, of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dat niet hebben gedaan.

De beschikking treedt in werking nadat de termijn voor het indienen van een beroepschrift is verstreken. Naast het instellen van beroep is het, in spoedeisende gevallen, mogelijk om een verzoek om voorlopige voorziening aan te vragen bij de voorzieningenrechter van de bij de Rechtbank Midden Nederland, sector bestuursrecht. Voor het behandelen van een dergelijk verzoek wordt door de rechtbank griffierecht geheven. Wanneer een voorlopige voorziening wordt aangevraagd treedt de beschikking pas in werking nadat hierover door de Voorzieningenrechter een beslissing is genomen.

 

Let op de bekendmaking van de vergunning en publicatie van de vergunning vindt niet altijd op dezelfde dag plaats. Wilt u meer weten, neemt u dan contact met ons op.

 

BEKENDMAKING WET GELUIDHINDER

 

Burgemeester en wethouders van Gooise Meren maken (gelet op artikel 3: 44 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 110c van de Wet geluidhinder) het volgende bekend:

 

Er is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend ten behoeve van het afwijken van het bestemmingsplan Brediuskwartier (Wabo artikel 2.12, lid 1, onder a, onder 3°). Het gaat om realisatie van een woning op een perceel met de bestemming tuin. Het perceel ligt tussen Brediusweg 75 en 79. Ten gevolge van de A1, de Brediusweg en de Amersfoortsestraatweg zal de woning een hogere geluidsbelasting ondervinden dan de voorkeursgrenswaarde genoemd in de Wet geluidhinder.

 

Burgemeester en wethouders hebben op 5 oktober 2016 overeenkomstig artikel 83 en 110a Wet geluidhinder in ontwerp besloten voor deze woning hogere waarden vast te stellen.

De relevante stukken hebben vanaf 2 maart 2017 gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend ten aanzien van de ontwerpbeschikking.

Burgemeester en wethouders hebben besloten de betreffende hogere waarden definitief vast te stellen.

Stukken ter inzage

Het besluit en andere ter zake zijnde stukken liggen met ingang van 21 november 2017 gedurende 6 weken gezamenlijk met de omgevingsvergunning ter inzage. U kunt de stukken inzien bij de centrale Balie van de gemeente Gooise Meren, Brinklaan 35 te Bussum, geopend maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur en woensdag van 08.30 tot 19.00 uur.

Desgewenst kan in het gemeentehuis een medewerker van gemeente Gooise Meren op afspraak een mondelinge toelichting geven op de beschikking. Het gemeentehuis is elke werkdag van 8.30 uur tot 12.30 uur geopend. Op woensdag is het gemeentehuis ook van 13.30 uur tot 16.00 uur geopend.

Beroep en voorlopige voorziening

Belanghebbenden die het niet eens zijn met de beschikking kunnen hiertegen in beroep gaan eventueel in combinatie met een verzoek tot een voorlopige voorziening. Dit kan binnen zes weken na de dag volgend op deze publicatie.

 

Wie kunnen in beroep gaan tegen het vaststellen van de hogere waarden?

Beroep kan worden ingesteld door:

- belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerp van de

beschikking;

- de wettelijke adviseurs die advies hebben uitgebracht over het ontwerp van de beschikking;

- belanghebbenden die bezwaar hebben tegen wijzigingen in de definitieve beschikking ten opzichte van de ontwerpbeschikking;

- belanghebbenden bij wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking.

 

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Raad van State, afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor behandeling van uw beroep moet u griffierechten betalen. De kosten van deze griffierechten kunt u opvragen via telefoonnummer (070) 42 64 426.

 

Naar boven