Ontwerpbestemmingsplan en exploitatieovereenkomst voor het bouwen van een woning aan de Oud-Heinenoordseweg (naast nummer 10) in Heinenoord

Logo Binnenmaas

Ontwerpbestemmingsplan

Het college van Binnenmaas maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Oud-Heinenoordseweg 10 Heinenoord’ ter inzage ligt. Met dit bestemmingsplan wordt de bestemming van de kavel tussen Heinenoordseweg 8 en 10 (kadastraal bekend sectie G, nummer 1443) verandert van agrarisch naar wonen. Op deze kavel mag dan een woning worden gebouwd.

Hiervoor in de plaats wordt op de locatie Oudendijk 78A in Strijen voormalig agrarische bedrijfsbebouwing gesloopt. Het ontwerpbestemmingsplan waarmee deze bebouwing wordt weg bestemd ligt ook ter inzage.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Burgemeester en wethouders van Binnenmaas zijn van plan om voor de te bouwen woning hogere grenswaarden vast te stellen voor de geluidsbelasting op de gevels. Het besluit is nodig omdat de woning een hogere geluidsbelasting dan de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting van 48 dB ondervindt, als gevolg van wegverkeer.

Exploitatieovereenkomst

In verband met de bouw van voornoemde woning heeft het college van Binnenmaas op 21 november 2017 een exploitatieovereenkomst gesloten met de initiatiefnemers van het plan, de heer Groeneweg en mevrouw Gomersbach. In de overeenkomst zijn de wederzijdse verplichtingen en het verhalen van de kosten van de grondexploitatie vastgelegd.

Een zakelijke beschrijving van de exploitatieovereenkomst ligt tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage. Het indienen van een zienswijze of bezwaarschrift tegen de exploitatieovereenkomst is niet mogelijk.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan, de zakelijke beschrijving van de exploitatieovereenkomst en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden liggen ter inzage van 27 november 2017 tot en met 9 januari 2018. Tijdens deze termijn kan het ontwerpbestemmingsplan worden geraadpleegd via www.binnenmaas.nl (onder ‘Actueel / Bekendmakingen en besluiten’) en via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder IMRO-code NL.IMRO.0585.BPHNOOUDHWEG10-ON01).

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Oudendijk 78A Strijen’ is ook te raadplegen via de website: www.ruimtelijkeplannen.nl onder “NL.IMRO.0617.BPOudendijk78a-ON01”.

Als u geen internet heeft, kunt u het plan op afspraak inzien in het gemeentehuis, bij de balie Omgevingszaken.  

Zienswijze indienen

Tijdens de periode dat de ontwerpbestemmingsplannen ter inzage liggen, kan een ieder (bij voorkeur schriftelijk) een zienswijze indienen. Een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan ‘Oud-Heinenoordseweg 10 Heinenoord’ kan worden gericht aan de gemeenteraad van Binnenmaas, Postbus 5455, 3299 ZH Maasdam. Een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan ‘Oudendijk 78A Strijen’ kan worden gericht aan de gemeenteraad van Strijen, Postbus 5881, 3290 EA Strijen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de medewerkers van de balie Omgevingszaken, via tel. 14 078.

24 november 2017

 

Naar boven