Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘West-Terschelling, paviljoen De Walvis’

Logo Terschelling

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 26 september 2017 het bestemmingsplan ‘West-Terschelling, paviljoen De Walvis’ gewijzigd vastgesteld heeft (plan ID: Externe link: NL.IMRO.0093.BP2016DEWALVIS-VA01). Dit bestemmingsplan ligt met ingang van vrijdag 24 november 2017 ter inzage.

Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan zijn de volgende onderwerpen gewijzigd vastgesteld:

  • 1.

    In de toelichting zijn de uitgangspunten van het ruimtelijk kader voor het B&Y-terrein beschreven.

  • 2.

    Terras is alleen toegestaan binnen de gebieden met de aanduiding ‘terras’.

  • 3.

    Figuur 1.2 uit de Natuurtoets is aangepast, zodat de suggestie dat fietsparkeren op het terrein van Segesta verdwijnt.

  • 4.

    Aan definitie in artikel 1.29 wordt toegevoegd: …. ‘ten behoeve van de strandrecreatie’.

  • 5.

    De beleidsparagraaf in de toelichting wordt aangevuld met een toetsing aan het Barro en de Verordening Romte 2014.

  • 6.

    De schrijfwijze van artikel 3.2 lid 2 wordt als volgt herschreven:

    3.2.2 Gebouwen en overkappingen oor het bouwen van gebouwen en (semi-permanente) overkappingen gelden de volgende regels:

    a. per bestemmingsvlak mogen uitsluitend bedrijfsgebouwen en (semi-permanente) overkappingen ten behoeve van één strandpaviljoen worden gebouwd;

    b. bedrijfsgebouwen en (semi-permanente) overkappingen zullen binnen een bouwvlak worden gebouwd;

    c. de bouwhoogte van bedrijfsgebouwen en (semi-permanente) overkappingen zal ten hoogste 5,50 meter bedragen.

  • 7.

    Paragraaf 4.10 is tekstueel herschreven als gevolg van de gewijzigde MER-regelgeving.

Voor het overige is de inhoud van het ontwerp bestemmingsplan niet gewijzigd.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt van vrijdag 24 november 2017 t/m donderdag 4 januari 2018 voor een ieder ter inzage in de informatieruimte van het gemeentehuis. U kunt het vastgestelde plan ook raadplegen op Externe link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/ of via Externe link: http://www.terschelling.nl bij ‘bekendmakingen’. Tegen vergoeding kan een afschrift van het plan worden gevraagd op het gemeentehuis. De authentieke planbestanden zijn te vinden via Externe link: http://wro.leeuwarden.nl/terschelling.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad tegen het ontwerpplan;

  • 2.

    belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

  • 3.

    belanghebbenden tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht.

U stelt beroep in door een brief te sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In die brief vermeldt u uw naam en adres, de datum, de omschrijving van het besluit waarmee u het niet eens bent en waarom u het niet eens bent met dat besluit. U stuurt een kopie van dit besluit met het beroepschrift mee. U ondertekent de brief en stuurt deze naar het postadres van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt ook digitaal beroep instellen via Externe link: https://digitaalloket.raadvanstate.nl.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn van 6 weken. Het instellen van beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Degene die beroep heeft ingesteld kan verzoeken om een voorlopige voorziening. Als het besluit voor u onherstelbare gevolgen heeft, kunt u, totdat op het beroep is beslist, een verzoek tot voorlopige voorziening doen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Wordt dat verzoek gedaan binnen de beroepstermijn dan treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en/of het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierecht).

Naar boven