Omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Legmeerpolder Zuid, Keurmeesterstraat 27-41

Logo Amstelveen

Het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen maakt, ingevolge artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3 van de Wabo, bekend dat zij hebben verleend een omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Legmeerpolder Zuid, Keurmeesterstraat 27-41(Z-2016/068221).

De aanvraag voor het perceel Keurmeesterstraat 27-41 voorziet in de nieuwbouw van een distributiecentrum / opslag / bedrijfsverzamelgebouw met 8 units. Het initiatief heeft de ‘bestemming’ bedrijven en bevat tevens de functies industrie en kantoor en het perceel wordt ontsloten door middel van een – met Keurmeesterstraat 43 (Z-2016/068286) - gedeelde in- en uitrit.

Het initiatief past niet binnen het ter plaatse geldende bestemmingsplan Legmeerpolder Zuid. De genoemde, beoogde bestemming en functies zijn in strijd met de ter plaatse geldende bestemming, ‘Agrarisch-Glastuinbouw’. Tevens wordt met het ingediende plan (beoogde bouwhoogte is 12 meter) de thans geldende goot- en bouwhoogte van respectievelijk 6 en 8 meter overschreden. Met oog op deze strijdigheden is voor de realisering van voorliggende initiatieven een omgevingsvergunning in afwijking van het geldende bestemmingsplan vereist.

Het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 24 november 2017 tot en met 4 januari 2018 voor een periode van zes (6) weken op de volgende wijzen voor een ieder ter inzage:

  • bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur);

  • Via de gemeentelijke website www.amstelveen.nl (onder: ‘wonen en leven’, ‘bestemmingsplannen en structuurvisies’, ‘welke bestemmingsplannen zijn in voorbereiding’, 'de bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen in afwijking van het bestemmingsplan die op dit moment ter inzage liggen');

  • Via de website ruimtelijkeplannen.nl,

    link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.OIAVHB11xV-VG01

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn kan door belanghebbenden die ten aanzien van het ontwerp van de omgevingsvergunning bij het college van burgemeester en wethouders een zienswijze hebben kenbaar gemaakt en door de belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht (Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam). Tevens kan hierbij een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Het is voor burgers ook mogelijk om digitaal beroep in te dienen via de link:

https://loket.rechtspraak.nl/Burgers/Conflict%20met%20overheidsorganisatie/33.

Inwerkingtreding

Het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven