Ontwerp-inpassingsplan 'Aansluiting de Teuge en herbestemming bij de Baankstraat'

Logo Gelderland

Gedeputeerde Staten van Gelderland maken bekend dat zij op 31 januari 2017 hebben ingestemd met het ontwerp-inpassingsplan ‘Aansluiting de Teuge en herbestemming bij de Baankstraat’.

Het ontwerp-inpassingsplan ligt van donderdag 9 februari 2017 tot en met woensdag 22 maart 2017 ter inzage. Iedereen kan binnen deze termijn een zienswijze indienen.

 

Achtergrond

Het ontwerp-inpassingsplan ‘Aansluiting de Teuge en herbestemming bij de Baankstraat’ maakt drie maatregelen planologisch mogelijk:

  • De aanleg van een nieuwe wegaansluiting tussen de Kanonsdijk (huidige N345) en de Zutphensestraat, net ten zuiden van De Hoven. Dit zorgt voor een betere bereikbaarheid van het zuidelijke deel van De Hoven en van het agrarische perceel tussen De Hoven en de nog aan te leggen rondweg.

 

  • De ligging van het fietspad tussen de Baankstraat en het Tondense Enkpad in Brummen wijzigt ten opzichte van de geplande ligging in het eerder vastgestelde inpassingsplan ‘N345 Rondweg De Hoven/Zutphen’. Door de nieuwe ligging ontstaat een directere fietsverbinding.

 

  • De ligging van een deel van de natuurcompensatie die nodig is voor de aanleg van de nieuwe rondweg wijzigt ten opzichte van de geplande ligging in het eerder vastgestelde inpassingsplan ‘N345 Rondweg De Hoven/Zutphen’. Door de nieuwe ligging is er ruimte voor een grotere natuurcompensatielocatie.

Deze maatregelen zorgen voor een betere inpassing van de nieuwe rondweg in de omgeving.

 

Waar kunt u het ontwerp-inpassingsplan inzien?

U kunt het ontwerp-inpassingsplan van donderdag 9 februari 2017 tot en met woensdag 22 maart 2017 digitaal inzien via:

  • De landelijke website:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.9925.IPTeugeBaankstraat-ont1

  • De provinciale website: www.gelderland.nl/N345-dehoven

U kunt tijdens de terinzagelegging ook een papieren versie van het ontwerp-inpassingsplan inzien. Dit kan op de volgende locaties:

  • Provincie Gelderland, gebouw Marktstate, Eusebiusplein 1a te Arnhem

  • Gemeentehuis van Brummen, Engelenburgerlaan 31 te Brummen

  • Gemeentehuis van Zutphen, ’s Gravenhof 2 te Zutphen

Let op: informeer bij de betreffende overheden naar de actuele openingstijden.

 

 

Hoe kunt u uw zienswijze indienen?

Tijdens de terinzagelegging van donderdag 9 februari 2017 tot en met woensdag 22 maart 2017 heeft iedereen de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen over het ontwerp-inpassingsplan ‘Aansluiting de Teuge en herbestemming bij de Baankstraat’. Onze voorkeur gaat uit naar schriftelijke zienswijzen.

 

Schriftelijke zienswijze

U kunt uw schriftelijke zienswijze onder vermelding van zaaknummer 2011-017681 richten aan:

  • Per e-mail:

    • post@gelderland.nl

  • Per brief:

    • Het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland, postbus 9090, 6800 GX Arnhem

Naast het zaaknummer dient u in uw e-mail of brief te vermelden op welk onderdeel van het ontwerp-inpassingsplan uw zienswijze betrekking heeft. In verband met verdere correspondentie ontvangen wij daarnaast graag uw naam en adres.

 

Mondelinge zienswijze

U kunt tijdens de terinzagelegging ook een mondelinge zienswijze indienen. Hiervoor kunt u op werkdagen tussen 8:30 uur en 16:30 uur een afspraak maken via het Provincieloket, 026 359 9999. Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

 

Wat gebeurt er verder?

Gedeputeerde Staten betrekken alle zienswijzen bij de voorbereiding van het inpassingsplan. Een zienswijze kan aanleiding geven tot aanpassing van het plan. Uiteindelijk is het aan Provinciale Staten om een definitief besluit te nemen over het inpassingsplan. Deze besluitvorming vindt naar verwachting plaats rond de zomer van 2017.

Na de besluitvorming wordt het inpassingsplan opnieuw zes weken ter inzage gelegd. Tijdens deze termijn kan een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend over het ontwerp-inpassingsplan, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Meer informatie over het instellen van beroep volgt in de bekendmaking van het vaststellingsbesluit.

 

Meer informatie

Heeft u vragen? Voor meer informatie over het project of de procedure kunt u contact opnemen met het Provincieloket, 026 359 9999.

 

 

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven