Vaststelling gewijzigd bestemmingsplanHorecavoorziening Eikenlaan

Logo Alphen aan den Rijn

Bekendmaking o ntwerpbestemmingsplan

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 26 januari 2017 het gewijzigde bestemmingsplan Horecavoorziening Eikenlaan heeft vastgesteld.

Wat houdt het bestemmingsplan in?

Omdat de werkzaamheden in het kader van de herstructurering Rijnhaven-Oost gaan starten, is de huurovereenkomst met de eigenaar van snackbar De Haven aan de Rijnhavenkade 10a beëindigd. In overleg met de eigenaar is gezocht naar een geschikte alternatieve locatie. Deze is gevonden op de locatie van het voormalige benzinestation op de hoek Eikenlaan/Dennenlaan.

De gevonden locatie heeft binnen het geldende bestemmingsplan Rijnhaven-2015 de bestemming ‘groen’. Vanuit ruimtelijk oogpunt en milieuoverwegingen (waaronder bodemkwaliteit) zijn er geen bezwaren tegen vestiging van een horecavoorziening op deze locatie. Besloten is om een bestemmingsplanprocedure te starten om de bestemming te wijzigen naar de bestemming ‘Horeca, categorie 1’ (gericht op verstrekking van etenswaren en maaltijden).

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn:

  • De maximale bouwhoogte is gewijzigd van 3 meter naar 3,5 meter.

  • In plaats van één hoofdgebouw van maximaal 100m2 is één hoofdgebouw met bijbehorende bouwwerken toegestaan met een maximale totale oppervlakte van 100m2;

Het bestemmingsplan en haar grenzen

De locatie van het te ontwikkelen gebied is gelegen op de hoek Eikenlaan/Dennenlaan en kadastraal bekend gemeente Alphen aan den Rijn, sectie A, nummer 8235.

Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Iedereen kan het bestemmingsplan, met identificatienummer NL.IMRO.0484.B159eikenlaan-VA01 met de bijbehorende bestanden van 9 februari 2017 tot en met 22 maart 2017, gedurende zes weken, inzien bij de informatiebalie in het gemeentehuis. U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op de gemeentelijke website www.alphenaandenrijn.nl onder het kopje Bestuur / openbare bekendmakingen / actuele bekendmakingen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe kunt u beroep instellen?

In de periode van terinzagelegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld door diegene die tijdig zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt en belanghebbenden die aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. Het beroep richt u aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als er sprake is van een spoedeisende zaak, kunt u tegelijkertijd een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 8 februari 2017

Naar boven