Inspraak voorontwerpbestemmingsplan “Burgemeester H. van Sleenstraat, fase 5”

Logo Brielle

Burgemeester en wethouders van Brielle maken bekend dat inspraak wordt gevraagd op het voorontwerpbestemmingsplan “Burgemeester H. van Sleenstraat, fase 5”.

 

Het voorontwerpbestemmingsplan “Burgemeester H. van Sleenstraat, fase 5” heeft betrekking op het plangebied aan de Burgemeester H. van Sleenstraat in Brielle, omsloten door de Brigittenweg, M.H. Trompstraat, die overloopt in de Burgemeester H. van Sleenstraat, de vestingwerken en fase 4. In 2016 werd het bestemmingsplan “Burgemeester H. van Sleenstraat, fase 2 t/m 5” vastgesteld. In dit bestemmingsplan werd een woonzorgcomplex mogelijk gemaakt. Dit woonzorgcomplex bevat 10 inleunappartementen voor mensen met een zorgbehoefte en 68 zorgkamers voor zowel geriatrische als somatische patiënten en bijbehorende voorzieningen.

 

In verband met gewijzigde inzichten voor wat betreft het woningprogramma is het bouwplan voor fase 5 aangepast. De Catharina Stichting wil een woonzorgcomplex, bestaande uit maximaal 37 woningen voor ouderen en 28 intramurale pg-woningen/eenheden (bewoners met zowel geriatrische als somatische zorgbehoefte) met bijbehorende voorzieningen realiseren. Intramurale zorg betreft de zorg die cliënten ontvangen gedurende een onafgebroken verblijf in een instelling.

 

Het plan is strijdig met het geldende bestemmingsplan, omdat het bouwplan, inclusief parkeren, buiten de bestemmingsgrenzen wordt gerealiseerd, er over een groter gedeelte een derde bouwlaag wordt toegevoegd en er meer woningen worden gerealiseerd dan mogelijk conform de aanduiding ‘wonen’.Het definitieve ontwerp en invulling van het woonzorgcomplex wordt door een marktpartij binnen de gestelde kaders nog nader uitgewerkt. De ruimtelijke randvoorwaarden en het beeldkwalilteitsplan zijn daarbij bepalend. De monumentencommissie moet hier uiteindelijk mee akkoord gaan. Het speel- en trapveld langs de J. de Klerkstraat blijft gehandhaafd.

De inspraak wordt verleend aan de inwoners van de gemeente Brielle en aan niet-ingezetenen die belanghebbend zijn.

Met ingang van vrijdag 17 november 2017 ligt het voorontwerpbestemmingsplan “Burgemeester H. van Sleenstraat, fase 5” gedurende drie weken ter inzage. U kunt het voorontwerpbestemmingsplan ook raadplegen op www.brielle.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de periode van drie weken (van 17 november 2017 tot en met 7 december 2017) kunnen inspraakreacties over het voorontwerpbestemmingsplan kenbaar gemaakt worden. Deze reacties dienen bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend en kunnen gericht worden aan het College van burgemeester en wethouders van Brielle, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Postbus 101, 3230 AC Brielle. Voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie dient u tijdig, bij voorkeur een week voor het einde van de terinzagelegging, telefonisch een afspraak te maken met Ghislaine van der Vlies van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling  via 0181- 471188. Inspraakreacties die per e-mail worden ontvangen, worden niet in behandeling genomen.

Na afloop van de inspraaktermijn zullen de ingekomen reacties worden betrokken bij de opstelling van het uiteindelijke ontwerpbestemmingsplan. Na behandeling van het ontwerpbestemmingsplan in het college van burgemeester en wethouders zal de procedure volgens de bepalingen van de Wet ruimtelijke ordening worden gestart.

 

Naar boven