Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Zanderij Tjebbes’

Logo Huizen

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Zanderij Tjebbes’ ter inzage. U kunt het plan met ingang van 24 november 2017 gedurende zes weken inzien.

Inhoud bestemmingsplan:

In het bestemmingsplan wordt de functie kwekerij vervangen door een woonbestemming met een daarbij behorende tuinbestemming. Een groot deel van het terrein krijgt een natuur bestemming waarmee de openheid van de zanderij hersteld kan worden.

Op de gronden met de bestemming ‘Wonen’ is één woning toegestaan. Bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad de maximale bouwhoogte gewijzigd in 11,5 meter in plaats van 15 meter.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad eveneens besloten om het bouwvlak aan de zuidzijde, grenzend aan de woningen langs de Naarderstraat, enigszins te verkleinen.

Inkijken bestemmingsplan:

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Zanderij Tjebbes’ ligt van 24 november 2017 tot en met 4 januari 2018 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis bij het Klantcontactpunt (centrale receptie).Het Klantcontactpunt is geopend op ma, di, wo, do: 08.30 - 17.00 en vr: 08.30 - 16.00 uur.

Het bestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen via de gemeentelijke website www.huizen.nl > Bestemmingsplannen > Bestemmingsplannen in procedure> bestemmingsplan ‘Zanderij Tjebbes’.

Het bestemmingsplan is tevens te raadplegen op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0406.BPLIMIETEN2015-VG01

Beroep instellen:

De beroepstermijn loopt van 25 november 2017 tot en met 5 januari 2018. Beroep kan worden ingesteld door:

  • -

    belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan;

  • -

    belanghebbenden die eerder een ontvankelijke zienswijze hebben ingediend;

  • -

    belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze in te dienen.

Het bestemmingsplan treedt in werking op 6 januari 2018. Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het bestemmingsplan. In geval van onverwijlde spoed kunt u, naast het indienen van een beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening indienen, dit schort de inwerkingtreding van het bestemmingsplan wel op. Het bestemmingsplan treedt dan namelijk in werking nadat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

In alle gevallen geldt dat het beroepschrift en/of het verzoek om voorlopige voorziening binnen de beroepstermijn moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

Huizen, 23 november 2017

Naar boven