Ontwerptracébesluit/Milieueffectrapport N35 Nijverdal – Wierden, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Van vrijdag 1 december 2017 tot en met donderdag 11 januari 2018 kunt u een zienswijze geven over het Ontwerptracébesluit/Milieueffectrapport (OTB/MER) N35 Nijverdal – Wierden. In deze kennisgeving leest u hoe u dat kunt doen.

Zowel de doorstroming van het verkeer als de verkeersveiligheid op de N35 tussen Nijverdal en Wierden vormt een probleem. De verkeersdrukte neemt de komende jaren verder toe, waardoor ook de problemen toenemen, zoals files en verkeersongevallen. Om de doorstroming en de verkeersveiligheid op en rond dit tracé te verbeteren, wil de Minister van Infrastructuur en Waterstaat samen met de provincie Overijssel en de gemeenten in de regio dit deel van de N35 opwaarderen naar een autoweg. Rijkswaterstaat neemt de uitvoering op zich. De weg krijgt twee rijbanen met elk twee rijstroken, een maximum toegestane snelheid van 100 km/h en ongelijkvloerse kruisingen en aansluitingen.

In de verkenningsfase heeft Rijkswaterstaat diverse mogelijkheden voor de opwaardering van de N35 Nijverdal – Wierden onderzocht. Daaruit kwam de zogeheten noordvariant met een ongelijkvloerse kruising en een ongelijkvloerse aansluiting bij Nijverdal als voorkeursalternatief naar voren. In het OTB/MER N35 Nijverdal – Wierden is dit voorkeursalternatief verder uitgewerkt. Rijkswaterstaat heeft de effecten van de nieuwe weg op de omgeving onderzocht en vastgesteld welke maatregelen nodig zijn om negatieve effecten te verminderen of te compenseren. Het gaat om maatregelen op het gebied van geluid, landschap, natuur en water. Meer informatie over het doel van het project, wat er gaat gebeuren en de planning, vindt u op de websites www.rws.nl/nijverdalwierden en www.platformparticipatie.nl/nijverdalwierden.

Uw zienswijze is welkom

Een zienswijze indienen kan op 3 manieren. U ontvangt altijd een ontvangstbevestiging.

Digitaal

Bij voorkeur ontvangen wij uw zienswijze via https://tinyurl.com/ya2x6axb.

Mondeling

Tijdens de informatiebijeenkomst is een notulist aanwezig om uw zienswijze direct vast te leggen.

Post

Directie Participatie

T.n.v. OTB/MER N35 Nijverdal – Wierden

Postbus 30316, 2500 GH Den Haag

U kunt uw zienswijze geven op alle onderdelen van het OTB/MER. We stellen het op prijs als u reageert op de volgende punten:

  • Staan er zaken in het OTB/MER die volgens u niet kloppen?

  • Zijn er grote zaken of belangen die we over het hoofd hebben gezien?

  • Wordt u geraakt in uw belang? Zo ja, kunt u dat toelichten?

Informatiebijeenkomst

Rijkswaterstaat organiseert een informatiebijeenkomst over het OTB/MER N35 Nijverdal – Wierden. Op woensdag 13 december 2017 bent u van harte welkom in

Zalencentrum Het Anker, Wilhelminastraat 28 in Wierden.

Tussen 18.00 uur en 21.00 uur kunt u op elk gewenst moment binnenlopen.

Documenten inzien

Alle documenten staan op www.platformparticipatie.nl/nijverdalwierden. Op papier kunt u de stukken van vrijdag 1 december 2017 tot en met donderdag 11 januari 2018 tijdens reguliere openingstijden bekijken:

Nijverdal

  • gemeente Hellendoorn,

    Willem-Alexanderstraat 7.

Wierden

  • Loket Bouwen en Wonen van de gemeente Wierden,

    Pouliestraat 3.

Hengelo

  • Rijkswaterstaat Oost-Nederland, district Oost,

    Brugginksweg 6.

Let op: in de kerstperiode kunnen de openingstijden afwijken.

Vervolg

Wat gebeurt er met uw zienswijze? De Directie Participatie verzamelt alle zienswijzen. Die zijn openbaar. Op iedere zienswijze wordt een reactie gegeven in de Nota van Antwoord. Deze kunt u, samen met het Tracébesluit, te zijner tijd inzien. Indieners van zienswijzen krijgen hier automatisch bericht van.

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat stelt mede op basis van deze zienswijzen het Tracébesluit vast. Dit gebeurt waarschijnlijk in 2019.

Vragen?

Heeft u na het inzien van de ter inzage gelegde documenten of het bezoeken van de websites nog vragen over het OTB/MER N35 Nijverdal – Wierden? Dan kunt u deze uiteraard stellen tijdens de informatiebijeenkomst op 13 december 2017. Ook kunt u bellen met Rijkswaterstaat via telefoonnummer 0800 8002.

Met vragen over de procedure kunt u terecht bij de Directie Participatie, telefoon 070 456 89 99.

Naar boven