Ontwerp omgevingsvergunning en ontwerpbesluit Hogere waarden ex artikel 110 a van de Wet geluidhinder ten behoeve van het oprichten van een vervangende woning aan de Hogebiezendijk 33 in IJsselstein.

Logo IJsselstein

Burgemeester en wethouders van IJsselstein maken bekend dat vanaf donderdag 23 november 2017 tot en met woensdag 3 januari 2018 de volgende ontwerpbesluiten met de bijbehorende stukken ter inzage liggen:

 

  • 1.

    de ontwerp omgevingsvergunning

  • 2.

    het ontwerpbesluit Hogere waarden ex artikel 110a van de Wet geluidhinder

voor het oprichten van een vervangende woning aan de Hogebiezendijk 33 in IJsselstein.

 

Het College heeft het voornemen om met toepassing van artikel 2.12, eerste lid onder a onder 3e van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht af te wijken van de regels van het geldende bestemmingsplan “Landelijk Gebied noord en zuid”.

WET GELUIDHINDER

De aanvraag om omgevingsvergunning is getoetst aan de Wet geluidhinder. Uit het bijbehorend akoestisch onderzoek blijkt dat het geluidsniveau op de gevels van de nieuwe woning, vanwege het wegverkeer op de Hogebiezendijk, hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarde die genoemd is in de Wet geluidhinder. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om, onder voorwaarden, ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarde. Het college van burgemeester en wethouders wil voor het plan gebruik maken van deze mogelijkheid en heeft het ontwerp van het besluit hogere waarden opgesteld. De gemeente kan de omgevingsvergunning pas verlenen, nadat de ontheffing van de voorkeurswaarde is verleend.

Inzage

De ontwerpbesluiten liggen met de bijbehorende stukken ter inzage bij het Klant Contact Centrum van het gemeentehuis in IJsselstein. De ontwerpbesluiten zijn ook digitaal te raadplegen via de internetsite www.ijsselstein.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl. De ontwerp omgevingsvergunning is daarbij te vinden onder identificatienummer: NL.IMRO.0353.2017Hogebiezend33-On01

Zienswijzen

Gedurende genoemde termijn van zes weken kan iedereen zowel een schriftelijke als mondelinge zienswijze indienen op het ontwerpbesluit. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van IJsselstein, p/a Omgevingsdienst regio Utrecht, Postbus 13101, 3507 LC Utrecht. De zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, reden van de zienswijze en op welk ontwerpbesluit de zienswijze betrekking heeft. Voor het doorgeven van een mondelinge zienswijze wordt u verzocht een afspraak te maken via tel. 088 – 022 50 00.

Het college van burgemeester en wethouders zal een beslissing nemen op de zienswijzen.

 

Naar boven