Lottum, Horsterdijk 43, vooraankondiging voorbereiding bestemmingsplan (23-11-2017)

Logo Horst aan de Maas

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend, dat het bestemmingsplan “Horsterdijk 43 Lottum” wordt voorbereid.

Het plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan “Horsterdijk 43 Lottum” betreft de percelen kadastraal bekend gemeente Grubbenvorst, sectie A, perceelnummers 5358, 5357, 5443, 5444, 5450 en 5451.

Aanleiding en doel van het toekomstig bestemmingsplan

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan is de wens van initiatiefnemer om de bestaande bedrijfswoning op het perceel aan een burger te verkopen. Doel van het bestemmingsplan is de huidige bestemming “Agrarische doeleinden met landschappelijke en natuurwaarden” met aanduiding “Agrarische bouwkavel” op het perceel, kadastraal bekend gemeente Grubbenvorst, sectie A, perceelnummer 5358, deels te wijzigen in “Wonen” en deels in “Tuin”. De overige kadastrale percelen behouden de agrarische bestemming zonder de mogelijkheid om een bedrijfswoning op te richten.

Kennisgeving

Het betreft hier uitsluitend een kennisgeving. Stukken met betrekking tot dit voornemen liggen niet ter inzage. Dat zal op een later moment gebeuren. Voorafgaand daaraan zal een nieuwe publicatie plaatsvinden. Deze kennisgeving wordt tevens op de landelijke website www.officielebekendmakingen.nl bekend gemaakt en in de Hallo en de Staatscourant.  

Bezwaren of zienswijzen

Over dit voornemen is geen vorm van inspraak mogelijk.

Vervolgprocedure

Zodra een ontwerpbestemmingsplan gereed is, zal deze voor een periode van zes weken ter inzage worden gelegd. In die periode kunnen ook zienswijzen worden ingediend over het plan. Te zijner tijd zal een nieuwe publicatie plaatsvinden (in de Staatscourant, Hallo en op www.officielebekendmakingen.nl). Vanaf dat moment zal het plan ook beschikbaar zijn op www.ruimtelijkeplannen.nl. Naar verwachting zal dit in december 2017 plaatsvinden.

Informatie

Deze informatie is ook terug te vinden op www.officiëlebekendmakingen.nl. Voor meer informatie kunt u ook terecht bij de afdeling Ruimte / team Ruimtelijke ordening en Vergunningen, tel. (077)477 9777.

Horst, 23 november 2017

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas,

ir. C.H.C. van Rooij, burgemeester.

drs. J. van der Noordt MMO, secretaris.

 

Naar boven