Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Hertme-Zenderen, gemeente Borne

Logo Borne

De gemeenteraad van Borne heeft in zijn vergadering van 7 november 2017 het bestemmingsplan Hertme-Zenderen gewijzigd vastgesteld.

 

Het bestemmingsplan Hertme-Zenderen voorziet in de actualisatie van de voorheen geldende bestemmingsplannen: Kom Zenderen en Kom Hertme. Tevens zijn vergunde ontwikkelingen meegenomen in dit bestemmingsplan. Het plangebied zijn de kerkdorpen Hertme en Zenderen.

 

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan Hertme-Zenderen de volgende wijzigingen aangebracht:

  • op de verbeelding is de strook naast het perceel Lage Weide 30, kadastraal bekend gemeente Borne, sectie M, nummer 349 gewijzigd in de bestemming Wonen;

  • op de verbeelding is de strook achter perceel Lage Weide 26, kadastraal bekend gemeente Borne, sectie M, nummer 304 gewijzigd in de bestemming Wonen;

  • op de verbeelding is het bouwblok ten behoeve van Het Spookhuis met 7 meter verschoven richting de Gammelkerbeek.

 

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen ter inzage van 23 november 2017 t/m 4 januari 2018 bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Het bestemmingsplan kunt u inzien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0147.BpHZ2015-vg01

De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://ruimtelijkeplannen.borne.nl/NL.IMRO.0147.BpHZ2015-vg01.

 

Beroep

Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend over het ontwerpbesluit en belanghebbenden die geen zienswijze over het ontwerpbesluit hebben ingediend, maar aan wie dit redelijkerwijs niet kan worden verweten, kunnen beroep instellen tegen dit besluit. Daarnaast kan iedere belanghebbende beroep instellen tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld. U kunt van donderdag 23 november 2017 t/m 4 januari 2017 beroep instellen door een brief te sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet ondertekend zijn en in ieder geval de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep bevatten. Ook dient een kopie van het bestreden besluit te worden meegestuurd. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

U kunt ook digitaal beroep instellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Voorlopige voorziening

Als u beroep instelt blijft het besluit geldig. Wilt u dat het besluit wordt geschorst? Dan kunt u bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening. U kunt uw verzoek sturen naar de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Let er op dat u een kopie van het beroepschrift meestuurt. Voor dit verzoek moet u griffierecht betalen. U krijgt hierover een brief van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

U kunt ook digitaal om een voorlopige voorziening vragen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven