Heiloo - Ontwerpbestemmingsplan Noordergeestkerk

Logo Heiloo

Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 lid 1 onderdeel a van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van donderdag 23 november 2017 voor een periode van zes weken voor een ieder ter inzage ligt:

• het ontwerpbestemmingsplan Noordergeestkerk te Heiloo.

 

Doel van het ontwerpbestemmingsplan

Het planologisch – juridisch mogelijk maken van de bouw van 10 sociale huurwoningen op het perceel van de voormalige Noordergeestkerk en 5 sociale huurwoningen aan de Vinkenbaan te Heiloo.

 

Inhoud van het ontwerpbestemmingsplan

Woningstichting Kennemer Wonen heeft aangegeven op de locatie van de voormalige Noordergeestkerk in Heiloo een plan te willen ontwikkelen voor Sociale huurwoningen. Hiertoe is in samenwerking met de gemeente een stedenbouwkundige verkenning gedaan welke geleid heeft tot een schets voor de bouw van 15 sociale huurwoningen (categorie 1-2). Het parkeerterrein aan de Vinkenbaan wordt hierbij opnieuw ingericht waarbij binnen het ontwikkelingsplan voldoende wordt voorzien in zowel de bestaande als de nieuw benodigde parkeerbalans. De daarvoor benodigde gedeeltelijke herziening van het geldende bestemmingsplan Noordoost is vertaald in voorliggend voorontwerpbestemmingsplan.

 

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van donderdag 23 november 2017 tot en met woensdag 3 januari 2018 op de volgende wijze ter inzage:

• bij de informatiebalie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Heiloo;

• in de Openbare Bibliotheek, Westerweg 250 te Heiloo.

 

Inzien via internet

• op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/ NL.IMRO.0399.Noordergeestkerk-0301;

• als pdf-bestand op www.heiloo.nl/bestemmingsplannen/Noordergeestkerk

 

Zienswijzen

Gedurende de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kan een ieder naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan – bij voorkeur schriftelijk en goed gemotiveerd – zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad. Uw schriftelijke zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Heiloo, Postbus 1, 1850 AA Heiloo. Vermeld boven aan uw brief het onderwerp: Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Noordergeestkerk te Heiloo. Indien u gebruik wilt maken van de mogelijkheid een mondelinge zienswijze naar voren te brengen, dan kunt u binnen de genoemde termijn van zes weken een afspraak maken met mevrouw Sandra Jager van het team Plannen en projecten, domein Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 088 – 909 7508.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Jager, telefoonnummer 088 – 909 7508.

 

 

Heiloo, 22 november 2017

Naar boven