Ontwerpbestemmingsplan “Spijksesteeg 14, Spijk” gemeente Lingewaal

Logo Lingewaal

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal maken de ter inzage legging bekend van het ontwerpbestemmingsplan “Spijksesteeg 14, Spijk”.

 

Toelichting.

De eigenaar van het perceel op het adres Spijksesteeg 14 te Spijk, verzoekt de woonbestemming en een deel van de ten westen van het woonperceel gelegen agrarische bestemming te wijzigen in een bedrijfsbestemming. Dit ten behoeve van een feitelijk ter plaatse aanwezige eenmansbedrijf in de vorm van een grond- en straatwerkersbedrijf. Ook verzoekt de eigenaar de bestaande woning te slopen en deze te vervangen door een nieuwe bedrijfswoning. Tevens verzoekt de eigenaar de realisatie van een nieuwe overkapping en de realisatie van een nieuwe loods, waarvan de toekomstige ligging achter de bestaande loods gesitueerd zal zijn.

Het verzoek past niet binnen de bestemming van het geldende bestemmingsplan ‘Reparatieplan bestemmingsplan Buitengebied 2014’. Om de ontwikkeling toch mogelijk te maken wordt een nieuw bestemmingsplan voorbereid.

 

Ter inzage.

Vanaf donderdag 23 november 2017 ligt het ontwerpbestemmingsplan “Spijksesteeg 14, Spijk” gedurende zes weken tot en met 3 januari 2018 voor een ieder ter inzage. Het plan is in te zien bij de receptie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 3 te Asperen, dagelijks geopend van 9.00 uur tot 12.00 uur en op donderdagavond van 17.30 uur tot 19.30 uur. Buiten deze tijden om kan telefonisch een afspraak worden gemaakt via tel. 0345-634000.

 

Ontheffing hogere geluidswaarde.

Voor het plangebied van het ter inzage liggende ontwerpbestemmingsplan is een akoestisch onder-zoek verricht. Uit het akoestisch onderzoek van 10 juni 2016 blijkt dat de geluidsbelasting op de gevel van de nieuw te bouwen bedrijfswoning, door de invloed van voorbijkomend verkeer, hoger is dan de voorkeurswaarde van 48 dB, conform de Wet geluidhinder. Naar aanleiding hiervan is een ontwerp-besluit tot het vaststellen van hogere grenswaarden opgesteld.

 

Het ontwerpbesluit ligt gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan “Spijksesteeg 14, Spijk” ter inzage en is eveneens te raadplegen in het gemeentehuis te Asperen op de voormelde dagen en uren.

 

Digitaal raadplegen.

Daarnaast kunt u via de gemeentelijke website www.lingewaal.nl >>> bestemmingsplannen >>> plannen in procedure) kennisnemen van het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit ont-heffing hogere geluidswaarde. Tevens op de volgende site:

 

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0733.BpSpkspijksestee14-OW01.

 

Zienswijzen.

Tijdens de termijn van ter inzage legging kunt u bij voorkeur schriftelijk een zienswijze indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere geluidswaarde bij burgemeester en wethouders, Postbus 1014, 4147 ZG Asperen.

 

Asperen, 22 november 2017

Burgemeester en wethouders van Lingewaal.

 

Naar boven