Ontwerpbestemmingsplan, ontwerpbeeldkwaliteitsplan en ontwerpbesluit hogere grenswaarde “Broedershof” te Echteld

Logo Neder-Betuwe

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe maken bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, artikel 12 van de Woningwet en artikel 83, lid 2 en artikel 110c Wet Geluidhinder, het ontwerp van het bestemmingsplan “Broedershof”, het ontwerpbeeldkwaliteitsplan “Broedershof” en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde voor 8 woningen in het plangebied “Broedershof” ter inzage liggen. Het bestemmingsplan is voorbereid om de bouw van 50 woningen met bijbehorende voorzieningen aan de Ooisestraat (plangebied “Broedershof”) te Echteld mogelijk te maken.

Het beeldkwaliteitsplan legt de uitgangspunten voor architectuur en stedenbouw vast. Dit plan dient als inspiratiebron voor architecten en als toetsingskader voor de welstandscommissie. Het beeldkwaliteitsplan is een aanvulling/wijziging op de Welstandsnota van de gemeente Neder-Betuwe. Voor 8  nieuwe woningen in het plangebied “Broedershof” zal de geluidsbelasting boven de voorkeurswaarde van 48 dB liggen. Burgemeester en wethouders zijn daarom voornemens om met toepassing van artikel 110a, lid 1 van de Wet geluidhinder een hogere grenswaarde van 53 dB vast te stellen.

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbeeldkwaliteitsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde liggen ter inzage van 23 november 2017 t/m 3 januari 2018 bij de receptie  in het gemeentehuis, Burgemeester Lodderstraat 20 te Opheusden. Het ontwerp bestemmingsplan is  ook raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1740.bpECbroedershof-ont1. en op de gemeentelijke website www.nederbetuwe.nl onder Gemeente - Bekendmakingen - 2017 - week 47 - Ruimtelijke Ontwikkeling - Ontwerpbestemmingsplan, ontwerpbeeldkwaliteitsplan en ontwerpbesluit hogere grenswaarde “Broedershof“.

Schriftelijke of mondelinge zienswijzen over dit ontwerpbestemmingsplan kunnen door eenieder gedurende bovengenoemde termijn worden kenbaar gemaakt bij de gemeenteraad, t.a.v. de raadsgriffier, postbus 20, 4043 ZG Opheusden. Indien u uw zienswijze mondeling naar voren wilt brengen, dient u hiervoor vooraf telefonisch een afspraak te maken.

Belanghebbenden kunnen een zienswijze indienen tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarde bij het college van burgemeester en wethouders (zelfde adres).

Opheusden, 21 november 2017

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe

Naar boven