Gemeente Heusden - Bekendmaking MER-beoordelingsbesluit Wet milieubeheer Huub van Doorneweg 3 in DrunenVul hier de titel in]

Logo Heusden

Het college van Heusden maakt bekend dat een m.e.r.-beoordelingsbesluit is genomen voor het volgende bedrijf.

Bedrijf: Mandemakers Transport B.V.

Adres: Huub van Doorneweg 3 in Drunen

Soort bedrijf: leveren van zand, grond en grind, inname, op- en overslag van afvalstoffen en containerverhuur

Onderwerp: m.e.r.-beoordelingsbesluit

Het college van Heusden heeft voor de voorbereiding van een besluit op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voor de uitbreiding van een bedrijf dat zand, grond en grind levert, afvalstoffen inneemt, op- en overslaat en containers verhuurt, besloten dat er geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld.

Op basis van het bepaalde in de Wet milieubeheer en het Besluit milieu-effectrapportage is de voorgenomen activiteit m.e.r.-beoordelingsplichtig. Dit houdt in dat beoordeeld dient te worden of voor de voorgenomen activiteit een milieueffectrapport moet worden opgesteld. Na toetsing van de door de initiatiefnemer ingediende m.e.r.-aanmeldingsnotitie volgt dat er geen sprake is van bijzondere omstandigheden die leiden tot dermate belangrijke nadelige omstandigheden voor het milieu dat een milieueffectrapport moet worden gemaakt. Het college heeft daarom op 12 oktober 2017 besloten dat geen milieueffectrapport hoeft worden opgesteld.

Het besluit en de m.e.r.-aanmeldingsnotitie liggen vanaf 23 november 2017 tot en met 3 januari 2018 tijdens de openingstijden ter inzage in het gemeentehuis in Vlijmen, Julianastraat 34.

Dit besluit moet worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht waartegen geen bezwaar of beroep openstaat, tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit, in dit geval de omgevingsvergunning, rechtstreeks in zijn belang treft. Deze belanghebbende kan binnen de bovengenoemde termijn een bezwaarschrift indienen bij het college van Heusden, Postbus 41, 5250AA, Vlijmen. Andere belanghebbenden kunnen bezwaren tegen dit besluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedure voor het verlenen van de vergunning ingevolge de Wabo (omgevingsvergunning) voor de betreffende activiteit.

Heeft u nog vragen of wenst u verdere uitleg, neem dan gerust contact op met Jan Latour, telefoonnummer 073 51 31 789.

 

Naar boven