Ontwerpbestemmingsplan‘Gebiedsontwikkeling Graeterweg en Vuilbemden’

Logo Roermond

Het college van burgemeester en wethouders van Roermond maakt overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ‘Gebiedsontwikkeling Graeterweg en Vuilbemden’ (NL.IMRO.0957.BP00000292-ON01) van woensdag 22 november 2017 tot en met dinsdag 2 januari 2018 voor een ieder ter inzage ligt in het Stadskantoor, Kazerneplein 7 te Roermond. Tevens is het bestemmingsplan digitaal raadpleegbaar via de gemeentelijke website www.roermond.nl/ruimtelijkeplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de ontwikkeling van natuur in combinatie met de bouw van een vrijstaande woning in het buitengebied van Swalmen (Boukoul). Het plangebied van het bestemmingsplan bestaat uit twee deelgebieden.

  • Het eerste deelgebied ligt aan de Graeterweg en grenst aan de kern Boukoul.

    Dit deelgebied bestaat uit de kadastrale percelen Swalmen, sectie D nummer 3303 en sectie L nummer 2. Ter plaatse van dit deelgebied maakt het bestemmingsplan de bouw van één vrijstaande woning en een natuurontwikkeling van ca. 1,5 ha. mogelijk.

  • Het tweede deelgebied is een locatie gelegen nabij de Vuilbemden, een natuurgebied ten noorden van Roermond, tussen Leeuwen en Asselt.

    Dit deelgebied bestaat uit het kadastrale perceel Swalmen, sectie G nummer 412. Ter plaatse van dit deelgebied maakt het bestemmingsplan een natuurontwikkeling van ca. 1 ha. mogelijk.

Tijdens de inzagetermijn is het mogelijk om uw zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan, bij voorkeur schriftelijk, in te dienen bij de gemeenteraad van de gemeente Roermond, Postbus 900, 6040 AX Roermond. U kunt ook mondeling uw zienswijze indienen, hiervoor dient u eerst een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar, telefoon (0475) 35 94 70.

Naar boven