Ontwerpbestemmingsplan Bosrijk

Logo Eindhoven

Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat vanaf 23 november 2017 het ontwerp van het bestemmingsplan Bosrijk ter inzage ligt. Het bestemmingsplan maakt  de bouw van circa 200 woningen mogelijk.  

Bosrijk is gelegen in het oosten van Meerhoven. Het gebied wordt aan de noordkant begrensd door de woonwijk Zandrijk (het Zandkasteel geeft de noordelijke grens aan). Aan de westkant wordt het plangebied begrensd door de Zanddreef, waaraan de Hoogwaardige Openbaar Vervoer-voorziening (HOV-baan) is gelegen. Aan de oostkant wordt Bosrijk begrensd door het Beatrixkanaal en in het zuiden door de woonwijk Grasrijk, waarbij de Grassavanne het gebied begrenst. De nieuwe Rundgraaf vormt in principe de grens tussen de woongebieden Bosrijk en Grasrijk.

Beeldkwaliteitsplan Bosrijk

Daarnaast wordt het beeldkwaliteitsplan voor Bosrijk aangepast.  Door het aanpassen van het beeldkwaliteitsplan is er meer ruimte voor creativiteit, innovatie en flexibiliteit voor de verdere ontwikkeling van Bosrijk. De regels op hooflijnen die van belang zijn voor het concept van Bosrijk blijven behouden.

Inzage

Het ontwerp van het bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 23 november 2017 tot en met woensdag 3 januari 2018 ter inzage.  Daarnaast ligt ter informatie de beoogde aanpassingen van het beeldkwaliteitsplan ter inzage. U kunt de stukken inzien bij het Inwonersplein (Stadskantoor), Stadhuisplein 10, Eindhoven. De openingstijden van het Inwonersplein zijn maandag t/m vrijdag van 09.00-13.00 uur.

Daarnaast kunt u het ontwerp van het bestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de directe link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0772.80025-0201

De bronbestanden kunt u vinden via: www.eindhoven.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0772.80025-/NL.IMRO.0772.80025-0201/

Zienswijze bestemmingsplan

Tijdens de genoemde termijn is het voor iedereen mogelijk om een zienswijze in te dienen. Dit kan digitaal, schriftelijk of mondeling.

Het digitaal indienen van een zienswijze kan uitsluitend met het formulier dat hiervoor beschikbaar is op de gemeentelijke website via de directe link www.eindhoven.nl/zienswijze. Zienswijzen kunnen niet per e-mail worden ingediend.

Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de gemeenteraad van Eindhoven, t.a.v. het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ordening, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven. Een schriftelijke zienswijze moet zijn voorzien van een datum, naam, adres en handtekening. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen deze betrekking heeft.

Wilt u liever mondeling een zienswijze indienen dan dient u vóór 18 december 2017 een afspraak te maken met Inge Verbunt, telefoonnummer 06-19633200.

 

Eindhoven 22 november 2017

Naar boven