BEKENDMAKING BESCHIKKING WET GELUIDHINDER HOGERE GRENSWAARDEN STINSPOORT, ENTREE VOORSTERWEG, WESTENHOLTE

Logo Zwolle

Burgemeester en wethouders van Zwolle maken bekend:

Op 3 mei 2017 heeft de Gemeente Zwolle een verzoek tot het vaststellen van een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting voor ontvangen. Dit verzoek heeft betrekking op de voorbereiding van het bestemmingsplan Westenholte.

Uit onderzoek is gebleken (akoestische rapport: Stinspoort,Verkaveling ‘Entree Voorsterweg’ 6 vrije sector kavels, Akoestisch onderzoek Wegverkeerslawaai d.d. 16 februari 2017 door Expertisecentrum, Leefomgeving van de gemeente Zwolle) dat de geluidsbelasting voor de locatie Stinspoort ter plaatse van de nieuw te bouwen woningen aan de Voorsterweg welke kadastraal bekend is als kadastrale gemeente Zwollerkerspel (ZLK), Sectie O nr. Perceelnummer: 1167, vanwege het wegverkeerslawaai afkomstig van de Hasselterweg en Teunisbloemweg, hoger is dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB (Lden).

Er wordt een hogere waarde verzocht voor 6 nieuw te bouwen woningen van maximaal 53 dB (Lden).

Het maximaal toegestane binnenniveau in de geluidsgevoelige ruimten van de woningen zal de waarde van 33 dB (Lden,voor wegverkeerslawaai) niet overschrijden.

Mogelijkheden tot inzien:

De beschikking hogere grenswaarden Wet geluidhinder met ter zake zijnde stukken liggen van 23 november 2017 tot en met 3 januari 2018 ter inzage in het Stadskantoor (Lübeckplein 2). Het Stadskantoor is geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 9.00 tot 19.00 uur.

De beschikking hogere grenswaarden Wet geluidhinder is ten opzichte van de ontwerpbeschikking niet gewijzigd.

Geen beroep bij de administratieve rechter kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen als bedoeld in artikel 3:15 Algemene wet bestuursrecht naar voren heeft gebracht.

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

De beroepstermijn voor dit besluit begint op de dag waarop beroep kan worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Westenholte’.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze over het ontwerpbesluit heeft ingebracht.

Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Naar boven