tijdelijke afsluiting van een deel van de Kerkstraat te Wijhe tussen Langstraat en Kerkstraat 34

Logo Olst-Wijhe

4808-2017

J.B. van der Kolk

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe

besluiten:

Tot een tijdelijke afsluiting van een deel van de Kerkstraat te Wijhe tussen Langstraat en Oudheidkamer (Kerkstraat 34).

 

Vereiste van het besluit

Op grond van artikel 15 en 18 van de Wegenverkeerswet 1994, is het college bevoegd tot het nemen van dit verkeersbesluit.Op grond van het bepaalde in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing van de in artikel 12, sub a genoemde borden, behorende bij bijlage 1 van het RW 1990.  Motivering en belangenafweging Motivering De in artikel 2, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 genoemde belangen liggen ten grondslagaan het verkeersbesluit: a.  het verzekeren van de veiligheid op de weg;b.  het beschermen van de weggebruikers en passagiers.  Ten behoeve van de sloop van de panden Langstraat 58, 60 en 62 en de opvolgende nieuwbouw daar ter plaatse dient de Kerkstraat tussen de Langstraat en de Oudheidkamer afgesloten te worden voor al het verkeer. Dit om te voorkomen dat personen in gevaarlijke situaties kunnen komen vanwege ontgravingen, mogelijk vallende bouwmaterialen en om ruimte te creëren voor het plaatsen van de benodigde steigers. De afsluiting geldt van 1 december 2017 tot 1 december 2018. Aanwonenden, hulpverleningsdiensten en de wegbeheerder zijn geraadpleegd enmaken op voorhand geen bezwaar tegen de afsluiting. Ook wordt melding gemaakt van de afsluiting via http://overijssel.wegwerkmeldingen.nl.  

Belangenafweging;

Voorkomen van ongevallen;Benodigde werkruimte;Er goede alternatieve routes voorhanden zijn;Dat hiermee de verkeersveiligheid wordt vergroot;Dat het werkgebied met schuttingen zal worden afgesloten;Het bouwbedrijf om deze maatregel heeft verzocht;Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het Wegverkeer overleg heeft plaatsgevonden met de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost-Nederland, district IJsselland;De verkeerscommissie Olst-Wijhe ten aanzien van deze maatregel een positief advies heeft uitgebracht.  

Op grond van vorenstaande overwegingen hebben wij besloten tot; 

Tot een tijdelijk afsluiting van een deel van de Kerkstraat te Wijhe tussen Langstraat en Oudheidkamer (Kerkstraat 34). Maatregel wordt aan beide zijden van de afzetting ondersteund met het verkeersbord RVV C01 en C16.  

 

Wijhe, 7 november 2017  

Namens Burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe,       

M. Blind

Wethouder

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Bezwaren kunnen worden ingediend tot 6 weken na deze publicatie. Belanghebbenden kunnen gedurende genoemde termijn van zes weken een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

Bent u het niet eens met dit besluit?

Belt u ons dan eerst. Wij nemen dan samen met u het besluit door en kunnen zo nodig een fout herstellen.

 

Naar boven