Terinzagelegging vastgesteld wijzigingsplan en besluit hogere grenswaarde (geluid) Elswoutshoek te Overveen

Logo Bloemendaal

Op 14 november 2017 heeft het college van burgemeester en wethouders van Bloemendaal (hierna: het college) het wijzigingsplan ‘Elswoutshoek Overveen’ vastgesteld. Het college heeft tevens een besluit hogere grenswaarde voor wegverkeersgeluid vastgesteld.

 

 

Het wijzigingsplan is opgesteld om medewerking te verlenen aan het realiseren van twee woningen in het bestaande gebouw op het perceel Elswoutslaan 2 in Overveen.

 

Het besluit hogere grenswaarde voor wegverkeersgeluid is genomen omdat uit akoestisch onderzoek blijkt dat de geluidsbelasting op het gebouw Elswoutslaan 2 vanwege wegverkeer 4dB hoger is dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB. De maximale grenswaarde voor geluidsbelasting vanwege wegverkeer van 53 dB wordt niet overschreden. Het college heeft daarom een hogere grenswaarde voor geluidsbelasting vanwege wegverkeer van 52 dB vastgesteld.

 

Inzage

Het wijzigingsplan en het besluit hogere grenswaarde liggen vanaf 16 november tot en met 27 december 2017 ter inzage. Via de website www.bloemendaal.nl/wonen-en-leven/bestemmingsplannen kunt u de besluiten digitaal raadplegen. Kijk hiervoor onder het kopje bestemmingsplannen Buitengebied > In procedure.

 

Bent u het niet eens met het plan?

Tijdens de ter inzage termijn kan door de volgende belanghebbenden beroep worden ingesteld:

  • Belanghebbenden die tijdig een zienswijze op het ontwerp wijzigingsplan hebben ingediend.

  • Belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om tijdig een zienswijze in te dienen op het ontwerp wijzigingsplan.

 

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Meer informatie over het instellen van beroep kunt u vinden op www.raadvanstate.nl.

 

Het vastgestelde wijzigingsplan en het besluit hogere grenswaarde treden op de eerste dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Het instellen van beroep schorst de werking van het wijzigingsplan en het besluit hogere grenswaarde niet. Binnen de beroepstermijn kan aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden verzocht om een voorlopige voorziening te treffen. Wanneer een beroep is gericht tegen het wijzigingsplan en tijdens de beroepstermijn tevens wordt verzocht om een voorlopige voorziening te treffen, wordt de inwerkingtreding van het wijzigingsplan alsmede van de overige besluiten opgeschort totdat op dat verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het plan, neem dan contact op met de heer H.Egthuijzen (023 – 5225 605 of h.egthuijzen@bloemendaal.nl).

 

 

 

Naar boven