Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Partiele herzieningbp Landelijk Gebied, kavels Noord IJsseldijk’, besluit geen exploitatieplan vast te stellen en vaststelling bijbehorende hogere waarden Wet geluidhinder.

Logo IJsselstein

Burgemeester en wethouders van gemeente IJsselstein maken ingevolge de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

De gemeenteraad van IJsselstein heeft bij besluit van 5 oktober 2017 het bestemmingsplan ‘Partiële herziening bp Landelijk Gebied, kavels Noord IJsseldijk’ (NL.IMRO.0353.201502kavelsNIJ-Vg01), ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen, gewijzigd vastgesteld.

Het nieuwe bestemmingsplan is getoetst aan de Wet geluidhinder. Uit het bijbehorend akoestisch onderzoek blijkt dat het geluidsniveau op de gevels van de woningen, vanwege het wegverkeer op de Noord IJsseldijk, hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarde die genoemd is in de Wet geluidhinder. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om, onder voorwaarden, ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarde. Het college van burgemeester en wethouders heeft voor het plan gebruik gemaakt van deze mogelijkheid en heeft op 22 augustus 2017 het besluit hogere waarden vastgesteld.

Tevens heeft de gemeenteraad van IJsselstein bij besluit van 5 oktober 2017 besloten geen exploitatieplan vast te stellen omdat de kosten anderszins verzekerd zijn.

Wijziging in het bestemmingsplan

Bij vaststelling van het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan een aantal wijzigingen aangebracht. Voor een volledig overzicht wordt verwezen naar de ‘Nota Zienswijzen’ opgenomen als bijlage 16 bij de toelichting van het bestemmingsplan. De belangrijkste zijn:

  • -

    In de regels bij de bestemming Wonen (artikel 4) is een voorwaardelijke verplichting opgenomen waarin is bepaald dat bij de aanvraag omgevingsvergunning ook een inrichtingsplan van het perceel ingediend moet worden. Met dit inrichtingsplan moet aangetoond worden dat de landschappelijke kwaliteit ‘Openheid’ van het gebied geborgd is

  • -

    In artikel 6.2 is ‘Waarde – Archeologie- 3’ vervangen door ‘Waarde – Archeologie-4’. Dit was in het ontwerpbestemmingsplan niet goed verwoord.

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan (met de daarbij horende bijlagen) liggen met ingang van 23 november 2017 tot en met 4 januari 2018 voor iedereen ter inzage tijdens openingstijden in het stadskantoor gemeente IJsselstein. Het volledige bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatie (NL.IMRO.0353.201502kavelsNIJ-Vg01).

Beroep

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht kunnen met ingang van 23 november 2017 tot en met 4 januari 2018 beroep instellen tegen het besluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan belanghebbenden die aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest en iedere belanghebbende als het beroep is gericht op de aanpassingen in het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Het beroepschrift moet zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten: de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaar rust. Zo mogelijk dient een kopie van het bestreden besluit bijgevoegd te worden.

Voorlopige voorziening

Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een voorlopige voorziening kan door de voorzitter worden getroffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Er wordt een griffierecht geheven.

Inwerkingtreding

Het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen treden in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepsschrift eveneens een verzoek om een voorlopige voorziening is gevraagd.

IJsselstein, 22 november 2017

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN IJSSELSTEIN

Naar boven