Ontwerpbestemmingsplan en exploitatieovereenkomst voor het bouwen van een woning aan de Laan van Heemstede (naast huinummer 60) in Puttershoek

Logo Binnenmaas

Ontwerpbestemmingsplan

Het college van Binnenmaas maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘bouw woning Laan van Heemstede (naast 60) Puttershoek’ ter inzage ligt. Met dit bestemmingsplan wordt de bestemming van de kavel aan de zuidkant naast huisnummer 60 (kadastraal bekend sectie E, nummer 273) verandert van agrarisch naar wonen. Op deze kavel mag dan een woning worden gebouwd.

Hiervoor in de plaats wordt en is op de locaties Oud Bonaventurasedijk 83, Gatsedijk 29 en Hoeksedijk 58 in Maasdam voormalig agrarische bedrijfsbebouwing (kassen en schuren) gesloopt.

Exploitatieovereenkomst

In verband met de bouw van voornoemde woning heeft het college van Binnenmaas op 9 november 2017 een exploitatieovereenkomst gesloten met de initiatiefnemer van het plan, de heer B. Reedijk. In de overeenkomst zijn de wederzijdse verplichtingen en het verhalen van de kosten van de grondexploitatie vastgelegd.

Een zakelijke beschrijving van de exploitatieovereenkomst ligt tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage. Het indienen van een zienswijze of bezwaarschrift tegen de exploitatieovereenkomst is niet mogelijk.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en de zakelijke beschrijving van de exploitatieovereenkomst liggen ter inzage van 20 november 2017 tot en met 2 januari 2018. Tijdens deze termijn kan het ontwerpbestemmingsplan worden geraadpleegd via www.binnenmaas.nl (onder ‘Actueel / Bekendmakingen en besluiten’) en via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder IMRO-code NL.IMRO.0585.BPPTHLvHeemstede-ON01). Als u geen internet heeft, kunt u het plan op afspraak inzien in het gemeentehuis, bij de balie Omgevingszaken.  

Zienswijze indienen

Tijdens de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kan een ieder (bij voorkeur schriftelijk) een zienswijze indienen. Deze zienswijze kan worden gericht aan de gemeenteraad van Binnenmaas, Postbus 5455, 3299 ZH Maasdam. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de medewerkers van de balie Omgevingszaken, via tel. 14 078.

 

17 november 2017

 

Naar boven